U Brčkom se planira osnivanje Zavoda za planiranje

U skladu sa posljednjim najavama, u Brčkom bi trebao biti formiran Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj grada čija će uloga, kako se navodi, “biti efikasnije i ravnomjernije planiranje kapitalnih projekata”.

Formiranje ove nove institucije, skupa sa Odjeljenjem za prostorno planiranje najavio je poslanik SNSD-a u Skupštini Distrikta Brčko, Ljubiša Lukić:

Jedna takva institucija, kao što je Zavod uskoro će se formirati zajedno sa Odjeljenjem za prostorno planiranje, u skladu sa prostornom dokumentacijom i politikom. To bi trebalo doprinijeti boljem i kvalitetnijem razvoju kao i višem stepenu realizacije kapitalnih projekata.

Ljubiša Lukić, 06.05.2019.

Kako je na kraju rečeno, “u toku su izrade podzakonskih akata i pravilnika o načinu funkcionisanja Zavoda, a njegov rad se prema planu, može očekivati početkom drugog polugodišta”.

Istinomjer će pratiti da li će pomenute institucije biti formirane u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...Hoće li se građani Rogatice ovoga ljeta okupati u bazenu?

Radovi na izgradnji otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače u Rogatici počeli su još polovinom 2016. godine, ali je nastavak projekta doveden u pitanje 2017. godine zbog, kako je navedeno,...