Najave

Stižu beskontaktni toplomjeri za sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj?

Školska 2020/2021. godina u Republici Srpskoj počinje 2. 9. 2020. godine, a Ministarstvo prosvjete i kulture tog entiteta s tim u vezi 27. 8. 2020. godine usvojilo je i Plan rada osnovnih i srednjih škola, kao i đačkih domova.

Nakon današnjeg sastanka Republičkog štaba za vanredne situacije, ministrica prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske, Natalija Trivić izjavila je da će, u skladu sa odlukom Republičkog štaba, Vlada RS obezbijediti beskontaktne toplomjere za sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj.

Štab za vanredne situacije je donio odluku da će Vlada RS obezbijediti beskontaktne toplomjere za sve osnovne i srednje škole u tom smislu da svaka škola ima beskontaktni toplomjer ukoliko se neko od učenika ili nastavnika prijevi da ima određene zdravstvene tegobe ili ukoliko se u samom procesu odvijanja nastave ukaže da ima određene zdravstvene smetnje.

Natalija Trivić, 31. avgust 2020.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je to Natalija Trivić izjavila, Vlada RS obezbijediti beskontaktne toplomjere za sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!