RS uskoro dobija novi Zakon o upravnoj inspekciji 

Ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (RS), Lejla Rešić najavila je da će resorno ministarstvo u septembru, zajedno sa Republičkim inspektoratom, započeti izradu novog Zakona o upravnoj inspekciji.

Novi zakon, prema riječima ministrice Rešić “neprijavljivanje radnika tretirat će kao krivično djelo”. Ipak, najavljeno kažnjavanje provodit će se selektivno.

Opredijelili smo se i da prve poreske obveznike, odnosno male privrednike sa do pet zaposlenih koji se prvi put registruju, inspektori prate, nalažu im mjere i edukuju ih i da ih ne kažnjavaju novčano jer smatramo da novi mali privrednici u početku ne mogu poznavati sve propise. Cilj ovakvih mjera je stimulisati privrednike da ostanu u Srpskoj i otvaraju preduzeća, te da im se pomogne, a ne da budu kažnjavani.

Lejla Rešić, 07.08.2019.

Rešićeva je dodala i da poslovna zajednica “često ima problem sa preklapanjem opštinske i republičke kontrole”, te da nema koordinacije, zbog čega će “novi zakon odrediti šta će kontrolisati opština”.

Istinomjer će pratiti da li će novi Zakon o upravnoj inspekciji RS biti izrađen u navedenom roku.

 

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...