Rekonstrukcija puta Babin Do – Šabići

Ugovori o izvođenju radova na putu Babin Do – Šabići, čija vrijednost iznosi 671 hiljadu KM potpisani su 24. maja 2019. godine, a radove finansira Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo putem Direkcije za puteve KS.

Osim zamjene kompletne kolovozne konstrukcije na dionici puta Bijele Vode – Šabići, planirano je i postavljanje potpornih zidova na određenim mjestima, a zamijenit će se i postojeća saobraćajna signalizacija.

Rok za izvođenje radova je 60 dana.

Saopćenje, Vlada KS, 24.05.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti kada je u pitanju početak radova na rekonstrukciji puta Babin Do – Šabići, kao i da li će radovi biti okonačni u najavljenom roku od 60 dana.

(Istinomjer.ba)

Najavljena izrada nacrta plana za zaštitu kanjona rijeke Misoče

Na sastanku koji je ministrica okoliša i turizma u Vladi FBiH, Edita Đapo održala sa  ministrom prostornog uređenja,...

Besplatna “Škola u prirodi” za 4.000 osnovaca

Krajem 2017. godine Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo (MON KS) i Općina Trnovo potpisali su sporazum o sufinansiranju projekata dogradnje objekta područne škole u Šabićima...Hoće li konačno Federacija BiH usvojiti Strategiju za mlade?

Zastupnici/ce u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH) podržali su inicijativu Senaida Begića iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP) da u Federaciji bude donesena Strategija za...