Rekonstrukcija puta Babin Do – Šabići

Radovi na rekonstrukciji puta Babin Do – Šabići, čija vrijednost iznosi 671 hiljadu KM, teku planiranom dinamikom, a okončanje radova očekuje se i prije prvobitno planiranog roka.

Rekonstrukciju puta Babin Do – Šabići finansira Ministrastvo saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) putem Direkcije za puteve KS, a osim zamjene kompletne kolovozne konstrukcije na dionici puta Bijele Vode – Šabići, planirano je i postavljanje potpornih zidova na određenim mjestima, a zamijenit će se i postojeća saobraćajna signalizacija.

Ovo je nastavak zacrtanih aktivnosti Ministarstva i Direkcije. Obećali smo da ćemo početkom građevinske sezone otvoriti brojna gradilišta. Rok za izvođenje radova je 60 dana.

Saopćenje, Vlada KS, 24.05.2019.

Nakon potpisivanja ugovora sa izvođačima radova, Direkcija za puteve KS uputila je zahtjev za imenovanje nadzornog organa na izvođenju ugovorenih radova Zavodu za izgradnju KS nakon čega su izvođači 21. juna 2019. godine uvedeni u posao, što je potvrđeno za Istinomjer iz Direkcije za puteve KS. Osim toga, potvrđeno je da pomenuti radovi teku planiranom dinamikom, te se očekuje okončanje radova prije ugovorenog roka od 60 dana za završetak radova.

Po pitanju okončanosti radova, Izvođač radova privredno društvo Orman d.o.o. je već izvršio većinu radova prije. (…) Međutim, zbog vremenskih prilika koje to nisu dozvolile isto je odgođeno do poboljšanja uslova, što očekujemo u narednim danima. Dakle i pored lošeg vremena i drugih elemenata koji direktno utječu na dinamiku i koje je inače zakonom opravdan razlog za produženje roka, radovi će biti završeni znatno prije ugovorenog roka za završetak. Sličan je slučaj i sa drugim izvođačem, privrednim društvom Grakop d.o.o., koji će, prema njihovim izjavama, svoju dionicu da završe za nekih 10ak dana u zavisnosti od vremenskih prilika.

Direkcija za puteve KS, 29.07.2019.

Istinomjer obećanju Ministarstva saobraćaja vezano KS za rekonstrukciju puta Babin Do – Šabići daje ocjenu radi se na tome, s obzirom da radovi teku planiranom dinamikom, uz napomenu da ćemo pratiti dalje aktivnosti na pomenutom projektu, kao i da li će radovi biti okončani u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova...

Počeli radovi na izgradnji mosta u naselju Loznik

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke Grada Visoko započela je realizaciju projekta izgradnje mosta preko rijeke Goruše u naselju Loznik. Ovaj...Kakanj: Završeni radovi na rekonstrukciji dijela dotrajale mreže daljinskog grijanja

U maju ove godine iz Općine Kakanj je saopćeno da će lokalne vlasti nastaviti sa realizacijom projekta rekonstrukcije dotrajale mreže daljinskog grijanja na području ove općine. Krajem maja...