Rekonstrukcija igrališta i prilaza područnoj školi u Lašvi do početka školske godine

Premijer Galijašević je najavio izgradnju školskog igrališta, kao i rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, te naveo i do kada bi pomenuti radovi trebali biti okonačni.

Prilikom posjete područnoj školi u Lašvi, premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević skupa sa direktorom OŠ “Enver Čolaković” Janjići, Elvirom Ibrahimagićem razgovarao je sa mještanima o potrebama ove škole.

Tom prilikom, premijer Galijašević je najavio izgradnju školskog igrališta, kao i rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, te naveo i do kada bi pomenuti radovi trebali biti okonačni:

Vlada će obezbijediti sredstva za izgradnju školskog igrališta te rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, a ovi projekti trebali bi biti realizirani prije početka školske godine.

Miralem Galijašević, 22.08.2018.

U skladu sa navedenim, Istinomjer će pratiti da li će i kada najavljeni radovi biti završeni, uz napomenu da školska 2018/2019. godina počinje u ponedeljak, 03.09.2018. godine.

(Istinomjer.ba)

U novu vlast HDZ BiH neće bez izmjena Izbornog zakona BiH

I posljednja izjava predsjednika HDZ-a BiH u vezi uslova za učešće te političke partije u vlasti potvrđuje da, za sada,...

Budžet i uštede: Dvostruki aršini Vlade RS

Kako je ranije i najavila, još uvijek aktuelna predsjednica Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, budžet za narednu godinu nešto je manji u odnosu na prošlogodišnji i iznosit će oko 3,2...Postoje uslovi za zakazivanje konstituirajuće sjednice Skupštine KS

Konakovićeve tvrdnje CIK je demantovao, navodeći da je, nakon što su potvrđeni i objavljeni rezultati, Centralna izborna komisija BiH pristupila izradi i štampanju uvjerenja i taj posao je završen u...