Rekonstrukcija igrališta i prilaza područnoj školi u Lašvi do početka školske godine

Premijer Galijašević je najavio izgradnju školskog igrališta, kao i rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, te naveo i do kada bi pomenuti radovi trebali biti okonačni.

Prilikom posjete područnoj školi u Lašvi, premijer Zeničko-dobojskog kantona, Miralem Galijašević skupa sa direktorom OŠ “Enver Čolaković” Janjići, Elvirom Ibrahimagićem razgovarao je sa mještanima o potrebama ove škole.

Tom prilikom, premijer Galijašević je najavio izgradnju školskog igrališta, kao i rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, te naveo i do kada bi pomenuti radovi trebali biti okonačni:

Vlada će obezbijediti sredstva za izgradnju školskog igrališta te rekonstrukciju prilaza školskoj zgradi, a ovi projekti trebali bi biti realizirani prije početka školske godine.

Miralem Galijašević, 22.08.2018.

U skladu sa navedenim, Istinomjer će pratiti da li će i kada najavljeni radovi biti završeni, uz napomenu da školska 2018/2019. godina počinje u ponedeljak, 03.09.2018. godine.

(Istinomjer.ba)

RS: Pristup zemljišnim knjigama putem interneta

Iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Republike Srpske (RUGIP) juče je saopšteno da “RUGIP...

Mićić ipak “pričao po selu”

Javnosti je poznato da su “svađe u kući”, odnosno turbulencije u SDS-u počele znatno prije prekinute sjednice Skupštine SDS-a, ali se Mićić tada nije pridržavao svog netom izrečenog stava da “ne...


SDA za formiranje Vijeća ministara BiH tek nakon formiranja Doma naroda PFBiH

Nakon što je, početkom novembra 2018. godine, na konstituirajućoj sjednici novog saziva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabrano rukovodstvo ovog zakonodavnog tijela, u javnosti su...