Reakcija Predraga Kojovića na odluku CIK

Kao reakciju na odluku Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK) koja je na sjednici održanoj 18.12.2018. godine usvojila odluku o načinu popune Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, na osnovu koje bi se trebao koristiti popis iz 2013. godine, predsjednik Naše stranke, Predrag Kojović najavio je niz aktivnosti koje planira provesti u narednom periodu.

Tražit ćemo od Ustavnog suda da donese privremenu odluku kako bi se ova odluka CIK-a osporila. Podnijet ćemo apelaciju Ustavnom sudu, a blokirat ćemo na sve zakonski dozvoljene načine izbor delegata u Dom naroda FBiH dok Ustavni sud ne poništi današnju odluku.

Predrag Kojović, 18.12.2018.

Istinomjer će pratiti da li će Kojović u narednom periodu zahtjevati osporavanje odluke CIK-a, kao i da li će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu, te na koji “zakonski dozvoljen način” planira blokirati izbor delegata u Domu naroda FBiH.

(Istinomjer.ba)

Najavljene izmjene Krivičnog zakona RS

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je da će u prvom kvartalu ove godine biti utvrđene izmjene i dopune...

Stranke “BH bloka” ipak učestvovale u izboru delegata u Dom naroda PFBiH po osporavanom Uputstvu CIK

Nešto manje od mjesec dana nakon što su predstavnici SDP-a BiH, DF-a i Naše stranke iznijeli stavove svojih partija po pitanju njihovog odnosa spram donesenog Uputstva CIK, na nastavku...5×5 za kandidatski status!

Nakon što je ostvario najbolji 5x5 učinak (najmanje 5 poena, skokova, asistencija, ukradenih lopti i blokada), i time se upisao u istoriju NBA košarke, bh košarkaš Jusuf Nurkić našim je...