Radovi na izgradnji vrtića u Aleksandrovcu teku planiranom dinamikom

Krajem augusta 2018. godine načelnik Opštine Laktaši, Ranko Karapetrović naveo je da je lokalna zajednica na čijem je čelu aplicirala kod Vlade Republike Srpske da izdvoji novac za izgradnju vrtića u Aleksandrovcu u koji će biti utrošeno 800 000 KM.

U tom naselju, koje je ogromno, već duže postoji potreba za izgradnjom vrtića. Problem je što i roditelji mališana nemaju vrtić nigdje u blizini nego u samom centru Laktaša. Plan je da u početku u novoizgrađenom vrtiću borave dvije grupe mališana. Vrtić ćemo fazno raditi, prema potrebama.

Ranko Karapetrović, 23.08.2018.

Mjesec dana kasnije, načelnik Karapetrović i tadašnji predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik položili su kamen temeljac za vrtić čija bi gradnja, u skladu sa najavama, trebala biti završena za šest mjeseci.

Da će vrtić u Aleksandrovcu biti “završen ovog proljeća”, 24.01.2019. godine su potvrdili iz Opštine Laktaši, a sličnu poruku uputio je Karapetrović i prilikom nedavne posjete premijera Vlade RS, Radovana Viškovića laktaškoj opštini:

Pričali smo kako da ujednačimo kriterijume na planu finansiranja opština i unaprijedimo stanje u tom smislu. Projekti koje je Vlada finansirala – vrtić u Aleksandrovcu i ambulanta u Slatini se završavaju i radovi idu predviđenom dinamikom. Nadam se da je premijer Višković zadovoljan našim učešćem u tim radovima.

Ranko Karapetrović, 01.02.2019.

Istinomjer obećanju Ranka Karapetrovića u vezi izgradnje vrtića u Aleksandrovcu daje ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti aktivnosti na ovome projektu.

(Istinomjer.ba)

 

Hoće li Narodna skupština RS raspustiti Skupštinu opštine Teslić?

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak...

Djeca s oštećenim sluhom i vidom u KS uskoro će dobiti logopede i defektologe

U oktobru prošle godine Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo najavilo je da će škole u KS, u koje idu djeca s oštećenim sluhom i vidom dobiti logopede i...Počinje gradnja prvih 6 km Koridora Vc kroz RS

Ugovor o izgradnji prve dionice autoputa na Koridoru Vc kroz Republiku Srpsku potpisan je tri mjeseca nakon što je to najavio premijer Radovan Višković u svom ekspozeu pred poslanicima Narodne...