Privodi se kraju proširenje vrelovodne mreže u Lukavcu

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju  finansiranja, proširenja i rekonstrukcije vrelovodne mreže u Lukavcu, te su iste nastavljene i u tekućoj, 2018. godini.

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju finansiranja, proširenja i rekonstrukcije  vrelovodne mreže u Lukavcu, te su iste nastavljene i u tekućoj, 2018. godini.

U tom smislu, krajem juna mjeseca ove godine, načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić  potpisao je Odluku o pokretanju postupka javne nabavke radova za proširenje vrelovodne mreže, koja se ovoga puta odnosila na ulicu Patriotskog Fronta, te priključenje Crkve sv. Ante Padovanskog u Lukavcu, priključenje zgrade Arkada na sistem centralnog grijanja i proširenje vrelovodne mreže u ulici Patriotskog Fronta br. 21.

Kako je tada navedeno,”toplificiranje ovih objekata će biti izvedeno u okviru plana da tokom 2017. i 2018. godine u Lukavcu bude toplificirano oko 200 stanova”.

Ako uzmete 200 stambenih jedinica sa oko 5 tona potrošnje uglja godišnje, to je oko 1.000 tona godišnje manje uglja koji će biti spaljen u najužem centru Lukavca. Oni koji išta znaju o ekologiji i zagađenjima svjesni su koliko je to manje okolinsko opterećenje u odnosu na raniji period.

Edin Delić, 22.06.2018.

U cilju implementacije projekta proširenja i rekonstrukcije mreže na pomenutim lokacijama, 16.08.2018. godine potpisani su ugovori između Opšine Lukavac, koju je zastupao opštinski načelnik Edin Delić i „VODOINS“ d.o.o. Tuzla, kojeg zastupa direktor Mirsad Konkić i „MIKOM“ d.o.o. koga zastupa direktor Mevludin Arapčić.

Predmet ugovora bilo je izvođenje radova na proširenju vrelovodne mreže u ulici Patriotskog fronta, te priključenje zgrade Arkada i crkve Sv. Ante Padovanskog.

Tom prilikom navedeno je da je“vrijednost ukupnih izvedenih radova oko 360.000 KM, pri čemu je Opština Lukavac iz Budžeta izdvojila 200.000 KM, dok je Vlada Tuzlanskog Kantona izdvojila sredstva u iznosu od oko 160.000 KM”, uz napomenu da “rok za izvođenje radova je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao”.

Na Istinomjerov upit da nam se dostave informacije o aktivnostima koje su u međuvremenu izvršene na implementaciji pomenutih projektata, iz Odsjeka za investicije Opštine Lukavac stigao nam je detaljan odgovor:

  •         Radovi po ugovoru broj:  02-14-2369/18, od dana 15.08.2018. godine (priključenje zgrade „ Arkada“ na sistem daljinskog grijanja) uspješno izvedeni,  zgrada priključena na sistem daljinskog grijanja. Preostali radovi na asfaltiranju prokopane javne površine (obaveza Izvođača radova – „VODO-INS“ doo Tuzla ), te će se u izvesti u cjelosti sa asfaltiranjem u ul Patriotskog fronta bb;
  •         Radovi po ugovoru broj:  02-14-2368/18, od dana 15.08.2018. godine (proširenje vrelovodne mreže u ul Patriotskog fronta i priključenje crkve sv Ante Padovanskog na vrelovodnu mrežu), takođe okončani, uz odobreno prolongiranje roka izvođenja radova od 15 dana (iz opravdanih razloga), a na osnovu zahtjeva izvođača radova – „VODO-INS“ doo Tuzla. Slijedi postupak tehničkog prijema izvedenih radova.
  •         Radovi po ugovoru  broj: 02-14-2370/18, od dana 15.08.2018. godine (radovi na izgradnji KTP 350 kW, vrelovoda i vrelovodnog priključka u ul Patriotskog fronta br. 21), se izvode uz odobreno prolongiranje roka izvođenja radova od 45 dana (iz opravdanih razloga), na zahtjev izvođača radova „MIKOM“ doo Tuzla.

Odsjek za investicije Opštine Lukavac, 29.11.2018.

Obzirom na posljednje aktivnosti provedene u cilju nastavka implementacije projekta proširenja vrelovodne mreže na navede lokacije u Lukavcu, Istinomjer načelniku Deliću za učinjeno u tom pravcu, za sada, daje ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

 

Predsjedništvo BiH u zajedničkoj izjavi pozvalo EU na nastavak podrške

U skladu sa Dodikovom najavom, već na prvoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 12.12.2018. godine, usaglašena je i...

Razlika između “tri i četiri” SNSD-ova delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Da je, kada se radi o donošenju budućih odluka, razlika između toga da li politička partija ima tri ili četiri poslanika u Domu naroda PS BiH velika, jasno je iz Člana IV Ustava BiH. Tokom...Trenutni saziv Doma naroda Parlamenta FBiH nastavlja obnašati dužnost

Ustavni sud BiH između ostalog je naveo da “ovakva odredba ima za cilj da osigura kontinuitet vlasti i stalnost Parlamenta u državi, jer nemogućnost konstituiranja tijela nakon izbora ne smije...