Nije započeto

Zakonsko regulisanje privatne ljekarske prakse

Partije: DNS | Oblasti: Zdravstvo

Zakonsko regulisanje privatne ljekarske prakse i njeno izjednačavanje sa javnim zdravstvom.

 

Izvor: Izborni program DNS-a za Opšte izbore 2018. godine

Obrazloženje

U prvoj godini mandata Vlade RS nije predloženo donošenje Zakona kojim bi se regulisala privatna ljekarska prakse te "izjednačila" sa javnim zdravstvom.

Izvor:

Počev od 2019. godine pacijenti u Republici Srpskoj mogu se, ovjerenom knjižicom, liječiti u oko 100 zdravstvenih ustanova u privatnom vlasništvu, “kojima za te usluge Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske godišnje isplati oko 19,2 miliona KM”.

U Fondu zdravstva ističu da iz godine u godinu povećavaju broj ugovora sa privatnim zdravstvenim ustanovama, posebno iz oblasti porodične medicine, “u kojima je trenutno registrovano 75.000 od ukupno 1, 1 milion osiguranika”.

Kada je u pitanju privatni sektor, trenutno imamo ugovore s oko 20 ambulanti porodične medicine, sedam bolnica, te 70 ustanova koje pružaju konsultativno-specijalističku zdravstvenu zaštitu. U svim tim ustanovama osiguranici se mogu liječiti pod istim uslovima kao u javnim”, rekli su u fondu i dodali da sarađuju i sa 125 privatnih apoteka.

FZORS, 11.02.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!