Započeto

Zadovoljavanje razvojnih potreba djece

Partije: DNS | Oblasti: Socijalna politika

Za DNS populaciona politika svoje uporište mora imati u sferi rada, novog zapošljanja, obrazovanja za povoljnije tržište, kreditiranja stambene izgradnje, zdravstvene zaštite, socijalne politike i drugim životnim sadržajima. U populacionoj politici morale bi se planirati sljedeće mjere i aktivnosti:

• zadovoljavanjem razvojnih potreba djece;

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Program DNS

Nakon sastanka Savjeta za demografsku politiku sa predsjednicom RS, Željkom Cvijanović koji je održan 13. maja ove godine, saopćeno je da će “Republika Srpska u okviru Programa nacionalne demografske obnove do septembra dobiti kompletnu stručnu analizu sa pokazateljima i smjernicama”.

Tada je rečeno da će analiza pokušati odgovoriti na pitanja poput “Prijeti li nam demografski potop? Kakav je odnos države, porodice i demografske slike? Šta je perspektiva? – te da će  odgovore dati demografi, sociolozi, i stručnjaci iz oblasti reproduktivnog zravlja, socijalne i porodično-pravne zaštite.

U okviru realizacije projekta nacionalne demografske obnove RS, 11. septembra ove godine predstavljena je naučno-istraživačka studija o demografskom razvoju u Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva, koja je inicirala ovu ideju, izjavila je tom prilikom da je “naučno-istraživačka studija Demografski razvoj i populaciona politika Republike Srpske – analiza stanja i prijedlog mjera tek  prvi korak ka novim mjerama demografske politike”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!