Započeto

Ulaganje u razvoj proizvodnih kapaciteta

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

U privrednom sektoru i dalje su neophodne reforme:

5) ulaganje u razvoj proizvodnih kapaciteta, posebno preduzeća, koji se zasnivaju na strateškim potencijalima Republike, a što će za rezultat imati strateški i dugoročni razvoj Republike i promovisanje izvoza;

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata Vlada RS je radila na provođenju aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Program DNS

Ovo obećanje se snažno naslanja na identifikaciju potencijala RS-a. Usvojena je Odluka o određivanju parametara za procjenu strateških preduzeća iz drvnoprerađivačke industrije, koja je usvojena na 18. sjednici Vlade RS. Na raspisani poziv prijavilo se 77 preduzeća od kojih 49 ispunjava uslove za potpisivanje petogodišnjih ugovora. 

Prema izvještajima iz medija, “na kraju svakog tromjesečja javno preduzeće izrađuje pregled preuzetih i uskladištenih šumskih drvnih sortimenata, te 60 odsto novčanih sredstava dobijenih od njihove prodaje uplaćuje na račun javnih prihoda Republike Srpske, po odbitku troškova uskladištenja, čuvanja i manipulacije, koji iznose 40 odsto procijenjene vrijednosti oduzetih šumskih drvnih sortimenata“.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!