Podizanje standarda prosvjetnim radnicima

| Partija: | Oblast:

DNS će insistirati da (…) podigne standard prosvjetnim radnicima u tim ustanovama. Za DNS je naredni mandat dovoljan period da se plate profesorima i nastavnicima značajnije povećaju, do nivoa izjednačenosti sa platama u javnoj upravi.

Izvor: Program DNS

Kratko obrazloženje

Vlada RS je u prvih 100 dana svog rada provodila određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Dugo obrazloženje

Narodna skupština RS je na svojoj 2. redovnoj sjednici, koja je održana 31. januara ove godine, po hitnom postupku usvojila, Zakon o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, Zakon o platama u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda i Zakon o platama zaposlenih u oblasti kulture. Usvojeni zakoni su dostupni na zvaničnom portalu Narodne skupštine RS, i njima je plata radnicima uvećanja po dogovorenom koeficijentu.

Primjena zakona je počela od 01.03.2019, kako je potvrđeno iz Saveza sindikata RS, što znači da će naredne plate biti isplaćene po novim koeficijentima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi