Poboljšanje statusa zdravstvenih ustanova i zaposlenih u njima

| Partija: | Oblast:

DNS će se zalagati za poboljšanje statusa zdravstvenih ustanova i zaposlenih u njima, što će doprinijeti zadržavanje kod nas vrhunskih ljekara i profesionalnog medicinskog osoblja.

 

Izvor: Izborni program DNS-a za Opšte izbore 2018. godine

Kratko obrazloženje

Vlada Republike Srpske, na sjednici održanoj 26.09.2019. godine, donijela je odluku kojom se povećava cijena rada u zdravstvu RS sa 135 na 145 KM.

Dugo obrazloženje

Vlada Republike Srpske usvojila je na svojoj 39. sjednici, zaključak kojim se ministar zdravlja i socijalne zašite Alen Šeranić “ovlašćuje da sa reprezentativnim sindikatima potpiše odluku kojom se cijena rada u zdravstvu povećava sa 135 KM na 145 KM”.​

Ministar Šeranić je rekao da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite nastavlja dalji rad sa sindikatima “s ciljem traženja najboljih rješenja po pitanju Zakona o platama u oblasti zdravstva, pregovora u vezi sa odredbama posebnog kolektivnog ugovora u oblasti zdravstva, kao i definisanja Zakona o djelatnostima u zdravstvu”.

Očekujemo njihov odgovor po ovom pitanju. Ne zatvaramo vrata nikome od sindikata i nastavljamo socijalni dijalog po ovom pitanju. Sindikate gledamo kao partnere i obostran je interes da zdravstveni sistem Republike Srpske napravimo što je moguće boljim, kako za nas koji upravljamo njime, tako i za njih koji rade u samom sistemu, a na kraju krajeva najbitnije je da naši pacijenti ne trpe.

Alen Šeranić, 26.09.2019.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi