Započeto

Poboljšanje položaja žena i mladih

Partije: DNS | Oblasti: Pravna država

DNS će se zalagati za poboljšanje položaja žena i mladih, i sprečavanje njihove diskriminacije i preduzeće sve mjere s ciljem da oni dobiju značajnije mjesto i ulogu u politici, privredi, društvenim djelatnostima.

Obrazloženje

Tokom prvih 100 dana rada Vijeće ministara BiH provodilo je određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborni program DNS-a za Opšte izbore 2018. godine

Vijeće ministara BiH na svojoj 3. sjednici, održanoj 30.01.2020. godine usvojilo je dokument „Socioekonomske reforme u Bosni i Hercegovini za period 2020 – 2022. godina“, koji su prethodno usvojile vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

Ključne mjere dokumenta „Socioekonomske reforme u Bosni i Hercegovini za period 2020 – 2022. godina“ usmjerene su na:

Održiv i ubrzan ekonomski rast, veću konkurentnost privatnog sektora i bolje poslovno okruženje, depolitizaciju i povećanu efikasnost preduzeća u javnom vlasništvu, reformu zdravstvenog sistema, zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz zemlje i omogućavanje mladim i ženama da dostignu svoj puni potencijal.

Vijeće ministara BiH, Saopćenje, 30. januar 2020.

Kako je navedeno, mjere će biti provođene u skladu sa ustavnim nadležnostima svakog nivoa vlasti i razrađivane u saradnji sa Evropskom unijom i međunarodnim finansijskim institucijama.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!