Moratorijum na prodaju prirodnih resursa

| Partija: | Oblast:

DNS će, nakon uspostavljanja novih organa vlasti, predložiti novi zakon kojim bi se uspostavio moratorijum na prodaju ili bilo kakvo otuđenje prirodnih resursa i definisali jasni uslovi za korišćenje postojećih resursa, u koje spadaju ne samo prirodna bogatstva: šume, vode, rude i poljoprivredno zemljište, već i infrastrukturna dobra: putevi, željeznice, proizvodnja, transport i distribucija električne i toplotne energije, infrastruktura u telekomunikacijama, vlasništvo nad građevinskim zemljištem i sl.

Izvor: Program DNS

Kratko obrazloženje

U prvih 100 dana rada Vlade RS nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

U Programu DNS-a navodi se kako će DNS, „nakon uspostavljanja novih organa vlasti, predložiti novi zakon kojim bi se uspostavio moratorijum na prodaju ili bilo kakvo otuđenje prirodnih resursa i definisali jasni uslovi za korišćenje postojećih resursa, u koje spadaju ne samo prirodna bogatstva: šume, vode, rude i poljoprivredno zemljište, već i infrastrukturna dobra: putevi, željeznice, proizvodnja, transport i distribucija električne i toplotne energije, infrastruktura u telekomunikacijama, vlasništvo nad građevinskim zemljištem i sl.“.

S obzirom da ni u Vladi ni u Narodnoj skupštini Republike Srpske još uvijek nema prijedloga za uvođenje mehanizama poreske discipline i ukidanja privilegovanih statusa, Istinomjer će obećanje DNS-a ocijeniti kao nije započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi