Započeto

Izgradnja novih i održavanje i postojećih institucija iz oblasti kulture

Partije: DNS | Oblasti: Obrazovanje

Za DNS, kultura i kulturno stvaralaštvo, nisu „potrošnja“, već najznačajniji elementi za očuvanje srpskog nacionalnog identiteta, bitan činilac društvenog razvoja i ono najvrednije po čemu nas u svijetu prepoznaju. Zbog toga je važna izgradnja novih i održavanje i postojećih institucija iz oblasti kulture i kulturnog stvaralaštva, provodeći usvojene strategije, politike i legislativu.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata Vlada RS je radila na provođenju aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Program DNS

Ministrstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojilo je oko pet miliona KM za investicije u infrastrukturne projekte institucija kulture.

Ministrica Natalija Trivić je istakla da objekti ustanova kulture treba da budu reprezentativni za posjetioce, te da imaju dobre uslove za rad.

Potrebno je i da sarađujemo zajednički kada je riječ o projektima i programskim aktivnostima, koji treba ne samo da pozicioniraju i stvaraju određen kvalitet kulture u Srpskoj, nego će nas adekvatno predstaviti i u inostranstvu. Sredstva će biti uložena u saniranje loše krovne konstrukcije, te izgradnju organizacionih jedinica unutar ustanova kulture, kako bi publika imala i bolju programsku ponudu. Značajan problem sa kojim se suočavaju institucije kulture na području Banjaluke jesu i zaostala dugovanja za grijanje i drugi komunalni troškovi.

Natalija Trivić, 16.01.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!