Informaciono-telekomunikaciona mreža

| Partija: | Oblast:

S ciljem poboljšanja i unapređenja transportne i komunikacijeske infrastrukture zalagat ćemo se za:• završiti izgradnju informaciono-telekomunikacione mreže na postojećoj željezničkoj infrastrukturi vrijedan oko 20 miliona EUR za dio u FBiH,

Obrazloženje

U prve dvije godine rada Vlade FBiH nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Obećanje o izgradnji informaciono-telekomunikacione mreže SDA je dala i na izborima 2010. godine. Ovaj projekat bio je planiran Programom rada Vlade FBiH za period 2010-2014, ali nije implementiran. Ministarstvo prometa i komunikacija FBiH je krajem 2011. godine, u odgovoru na upit Istinomjera, navelo da je ovaj projekat u zastoju i da njegov nastavak zavisi od dogovora entitetskih željeznica. Program rada Vlade FBiH za 2015. godinu i Program rada Vlade FBiH za 2016. godinu nemaju uvršten ovaj projekat, niti je o njemu raspravljano na sjednicama Vlade FBiH u prvoj godini aktuelnog mandata.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi