Gradnja vrtića

| Partija: | Oblast:

DNS smatra da je moguće u narednom mandatnom periodu napraviti najmanje po jedan dječiji vrtić u svakoj opštini, a projektovati njihovu izgradnju u svim naseljenim mjestima preko 500 stanovnika.

Izvor: Program DNS

Kratko obrazloženje

Vlada RS je u prvih 100 dana svog rada provodila određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Dugo obrazloženje

Tokom 2018-2019. objavljani su radovi na izgradnji nekih od vrtića u Republici Srpskoj.

Izgradnja vrtića u u Aleksandrovcu  započela je u septembru 2018, a za proljeće 2019. najavljuje se završetak radova. Lokalna uprava Laktaši obezbijedila je zemljište, građevinske dozvole i komunalne priključke, a Vlada Republike Srpske finasira izgradnju vrtića. U ovu svrhu izdvojeno je 800.000 KM.

Predsjednica Vlade RS, Željka Cvijanović najavila je 08.02.2019. da će Vlada RS, podržati projekat u Opštini Ribnik, koji se odnosi na izgradnju vrtića, te da što se tiče finansija to neće predstavljati problem.

Zvornički vrtić “Naša radost” otvoren je 01.03.2019. godine, a u njega je lokalna uprava uložila 700 hiljada maraka, dok je Vlada Republike Srpske obezbijedila 200 hiljada maraka za opremanje ove predškolske ustanove.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi