Nije započeto

Bez privatizacije strateških resursa

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

DNS ne pristaje na privatizaciju strateških resursa Republike Srpske, te će svoje djelovanje usmjeriti ka otklanjanju negativnih posljedica privatizacije velikog broja preduzeća i neuspješnih stečajnih postupaka, koja ih nije stabilizovala već omogućila bogaćenje malog broja ljudi, masovno gubljenje radnih mjesta, ne sticanje uslova za penzionisanje, ostavljanje radnike bez bilo kakve radnopravne i socijalne zaštite.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata Vlada RS nije radila na datom obećanju.

Izvor: Program DNS

„DNS ne pristaje na privatizaciju strateških resursa Republike Srpske, te će svoje djelovanje usmjeriti ka otklanjanju negativnih posljedica privatizacije velikog broja preduzeća i neuspješnih stečajnih postupaka, koja ih nije stabilizovala već omogućila bogaćenje malog broja ljudi, masovno gubljenje radnih mjesta, ne sticanje uslova za penzionisanje, ostavljanje radnike bez bilo kakve radnopravne i socijalne zaštite“, navodi se u Programu DNS-a.

Ovo obećanje se oslanja na druga – DNS tvrdi da će se identifikovati potencijale RS-a, ulagati u preduzeća od strateške važnosti, te konačno, boriti se protiv privatizacije strateških resursa.

Na sjednici Vlade RS iz augusta 2019. godine, „Vlada Republike Srpske upoznala se sa Informacijom o pismu namjere preduzeća „Studen global see“ d.o.o. Brčko za kupovinu državnog kapitala u preduzeću „HPK-hemijska prerada kukuruza“ a.d. Draksenić, Kozarska Dubica“. Na istoj sjednici Vlada RS je zadužila IRBRS a.d. Banja Luka, da pripremi poseban privatizacioni program za prodaju državnog kapitala u ovoj kompaniji.  

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!