Bez privatizacije strateških resursa

| Partija: | Oblast:

DNS ne pristaje na privatizaciju strateških resursa Republike Srpske, te će svoje djelovanje usmjeriti ka otklanjanju negativnih posljedica privatizacije velikog broja preduzeća i neuspješnih stečajnih postupaka, koja ih nije stabilizovala već omogućila bogaćenje malog broja ljudi, masovno gubljenje radnih mjesta, ne sticanje uslova za penzionisanje, ostavljanje radnike bez bilo kakve radnopravne i socijalne zaštite.

Izvor: Program DNS

Kratko obrazloženje

U prvih 100 dana rada Vlade RS nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

„DNS ne pristaje na privatizaciju strateških resursa Republike Srpske, te će svoje djelovanje usmjeriti ka otklanjanju negativnih posljedica privatizacije velikog broja preduzeća i neuspješnih stečajnih postupaka, koja ih nije stabilizovala već omogućila bogaćenje malog broja ljudi, masovno gubljenje radnih mjesta, ne sticanje uslova za penzionisanje, ostavljanje radnike bez bilo kakve radnopravne i socijalne zaštite“, navodi se u Programu DNS-a.

 

Ovo obećanje se oslanja na druga – DNS tvrdi da će se identifikovati potencijale RS-a, ulagati u preduzeća od strateške važnosti, te konačno, boriti se protiv privatizacije strateških resursa.

Kako u tekućem mandatu još uvijek nisu počeli sa konkretnim djelovanjem na ovim pitanjima, Istinomjer će ovo obećanje DNS-a ocijeniti kao nije započeto.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi