Potpisan ugovor za jedno od tri najavljena gradilišta

Govoreći o budućim planovima na izgradnji novih dionica autoputa i cesta na području Federacije Bosne i Hercegovine, direktor JU Autocesta FBiH, Adnan Terzić najavio je i skori početak radova na nekoliko gradilišta.

Naime, u kontekstu ovogodišnjih planova koje je odobrila i Vlada FBiH, Adnan Terzić je “istakao da se od avgusta otvaraju tri nova gradilišta”.

Počinje gradnja 11 kilometara oko Počitelja ka jugu, odnosno most Počitelj i dionica prema Zvirovićima, zatim tunel Ivan i tunel Zenica.

Adnan Terzić, 13.06.2019.

S tim u vezi, u četvrtak, 20. juna 2019. godine potpisan je Ugovor o izgradnji autoceste na Koridoru 5C dionice Počitelj – Bijača, poddionica Počitelj – Zvirovići, LOT 1 i LOT 2.

Iz JP Autoceste FBiH istakli su da “vrijednost ugovora za izgradnju LOT-a 1 (petlja Počitelj – početak mosta Počitelj i kraj mosta Počitelj – petlja Zvirovići) iznosi 56.522,840,50 eura bez PDV-a”, dok “vrijednost ugovora za izgradnju LOT-a 2 (Most Počitelj) iznosi 28.114.889,53 eura bez PDV-a”.

Konačno smo dočekali da za ovaj bitan projekat od Počitelja do Zvirovića potpišemo ugovor o izvođenju radova i da krenemo u njegovu realizaciju. Na ovoj poddionici imamo jedan reprezentativan objekt, most Počitelj, koji je najimpresivniji u smislu izgleda, veličine i same konstrukcije na cijelom Koridoru 5C.

Adnan Terzić, 20.06.2019.

S obzirom da je potpisan ugovor za izgradnju jednog od tri najavljena projekta, Istinomjer će obećanju Adnana Terzića dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti dalje aktivnosti na pomenutim projektima, kao i da li će radovi na gradilištima početi u avgustu tekuće godine.

(Istinomjer.ba)

Vlada FBiH da nagradi rukometnu reprezentaciju BiH sa 100.000 KM

Nakon što je rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila plasman na naredno evropsko prvenstvo, zastupnik...

Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika. Tako je ministrica...Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica - Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske objavilo poziv za izvođača radova na rekonstrukciji i rehabilitaciji...