Potpisan sporazum za realizaciju projekta Regulacije korita Zujevine

Načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić potpisao je 12. jula 2019. godine sa direktorom Kantonalne uprave Civilne zaštite  KS, Samirom Džidićem i direktorom Zavoda za izgradnju KS, Mirzom Hulusićem  u Kantonalnoj upravi Civilne zaštite KS Sporazum o sufinansiranju projekta  regulacije riječnih korita na području Općine Ilidža, kojim su predviđena sredstva  za regulaciju korita rijeke Zujevine u MZ Osijek.

Ova sredstva ćemo utrošiti za  regulaciju rijeke Zujevine. Nadamo se da nećemo više nikad imati većih problema sa poplavama, jer ćemo sredstva utrošiti na produžetak korita, odnosno betoniranje, da bi voda išla brže, a nadam se da će stanovnici biti zadovoljni.

Senaid Memić, 12.07.2019.

Kako se navodi, projekat Regulacije korita Zujevine u MZ Osijek Uprava će sufinasirati  u iznosu od 81.500 KM. Općina Ilidža će pribaviti potrebne dozvole za izvođenje radova, te riješiti imovinsko-pravne odnose, provesti procedure i izvršiti izbor najpovoljnijeg izvođača radova. Nadzor nad realizacijom projekta vrši Zavod za izgradnju KS. 

Rok za izgradnju korita rijeke Zujevine prema ovom sporazumu je  31. decembar 2019. godine.

Istinomjer će pratiti realizaciju projekta Regulacije korita Zujevine u MZ Osijek.

(Istinomjer.ba)

Gradonačelnik Kasumović obećao veću podršku zeničkim penzionerima u 2020. godini

Nakon nedavno održanog sastanka Gradske uprave Zenice sa predstavnicima Udruženja penzionera konstatovano je da Grad...

Uskoro kreće izgradnja osnovne škole u vogošćanskom naselju Rosulje?

Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS  i Općina Vogošća potpisali su nedavno sporazum na osnovu kojeg su “zvanično počele aktivnosti na izgradnji osnovne škole u vogošćanskom naselju...Najava zajedničkog nastupa “gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu”

Jedna od tema nedavno održanog sastanka između delegacija SDA i HDZ-a BiH koje su predvodili predsjednici ovih političkih partija, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, bili su i lokalni izbori koji bi...