Radi se na tome

Početkom maja otvorenje ambulante i apoteke u Nahorevskoj ulici?

Prilikom otvaranja Centra za zdravo starenje u Nahorevskoj ulici, 6. februara 2020. godine, predstavnici Opštine Centar su najavili i skori početak radova na projektu otvaranja ambulante i apoteke u istom objektu.

Radovi su počeli 12 dana kasnije, što je potvrdio načelnik Opštine Centar, Nedžad Ajnadžić. Tom prilikom, tokom obilaska prostorija u kojima će biti smještena ambulanta porodične medicine te apoteka, Ajnadžić je najavio i datum okončanja projekta:

“Naša namjera je da sa obnovom i opremanjem ovog objekta završimo i zvanično otvorimo ambulantu i apoteku do 2. maja ove godine kada počinje obilježavanje Dan Općine Centar.

Nedžad Ajnadžić, 18. februara 2020.

U opštinskom sapštenju se navodi i to da je Ajnadžić dogovorio detalje oko adekvatnog rješenja prilaska osobama u invalidskim kolicima izgradnjom prilaznih rampi.

S obzirom na činjenicu da su radovi počeli u roku kraćem od dvije sedmice, pomenuto obećanje će dobiti ocjenu radi se na tome, uz napomenu da će Istinomjer pratiti da li će rok za otvorenje biti ispoštovan, te da li će biti izgrađene prilazne rampe za osobe u invalidskim kolicima.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!