Počela rekonstrukcija ulice Kralja Tvrtka

Radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka u sarajevskom naselju Marijin Dvor započeli su u ponedeljak, 01. jula 2019. godine, a ovaj projekt bi trebao biti okončan za dva mjeseca.

Članovi Savjeta MZ “Marijin Dvor” su na sastanku održanom u martu 2019. godine sa načelnikom Općine Centar, Nedžadom Ajnadžićem predložili sanaciju ulice Kralja Tvrtka kao jedan od “prioritetnih projekata za realizaciju tokom ove budžetske godine”.

S tim u vezi iz Općine Centar su krajem juna 2019. godine obavijestili javnost da nastavljaju sa “značajnim ulaganjem u komunalnu infrastrukturu” te da će radovi na rekonstrukciji pomenute ulice početi 01. jula 2019. godine.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je uvažio opravdane zahtjeve građana uzimajući u obzir i da se ova saobraćajnica nalazi u užoj gradskoj jezgri.

Saopćenje, Općina Centar, 28.06.2019.

Radovi na rekonstrukciji ove ulice započeli su u ponedeljak, 01. jula 2019. godine, a projekt će se izvoditi u dvije faze te će na snazi biti i poseban režim saobraćaja.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 306.540 KM. Prema potpisanom ugovoru rok za završetak radova je 60 dana.

Saopćenje, Općina Centar, 01.07.2019.

S obzirom da su radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka započeli Istinomjer će načelniku Općine Centar, Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će radovi biti okončani u roku od 60 dana kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...