Počela rekonstrukcija ulice Kralja Tvrtka

Radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Tvrtka u sarajevskom naselju Marijin Dvor koji su  započeli početkom jula ove godine teku planiranom dinamikom, a ovaj projekt bi trebao biti okončan u septembru 2019. godine.

Članovi Savjeta MZ “Marijin Dvor” su na sastanku održanom u martu 2019. godine sa načelnikom Općine Centar, Nedžadom Ajnadžićem predložili sanaciju ulice Kralja Tvrtka kao jedan od “prioritetnih projekata za realizaciju tokom ove budžetske godine”.

S tim u vezi iz Općine Centar su krajem juna 2019. godine obavijestili javnost da nastavljaju sa “značajnim ulaganjem u komunalnu infrastrukturu” te da će radovi na rekonstrukciji pomenute ulice početi 01. jula 2019. godine.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je uvažio opravdane zahtjeve građana uzimajući u obzir i da se ova saobraćajnica nalazi u užoj gradskoj jezgri.

Saopćenje, Općina Centar, 28.06.2019.

Radovi na rekonstrukciji ove ulice započeli su u ponedeljak, 01. jula 2019. godine, a projekt će se izvoditi u dvije faze te će na snazi biti i poseban režim saobraćaja.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog budžeta izdvojila 306.540 KM. Prema potpisanom ugovoru rok za završetak radova je 60 dana.

Saopćenje, Općina Centar, 01.07.2019.

Iz Općine Centar obavijestili su javnost, 24. jula ove godine, da radovi teku planiranom dinamikom, te da očekuju okončanje radova u planiranom roku.

Tom prilikom je istaknuto i da se “zbog velike frekvencije saobraćaja na ovom dijelu Marijin dvora rekonstrukcija 230 metara Ulice kralja Tvrtka izvodi u dvije faze”, te da se “trenutno izvode radovi na dijelu koji se nalazi između ulica Kranjčevićeva i Augusta Brauna”. 

Prema potpisanom ugovoru rok za završetak radova je 60 dana, a očekujemo da će radovi biti završeni u skladu sa planiranom dinamikom.

Šef gradilišta građevinske firme “Grakop“, Mujo Topalović, 24.07.2019.

S obzirom da se radovi na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka odvijaju predviđenom dinamikom Istinomjer će načelniku Općine Centar, Nedžadu Ajnadžiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti da li će radovi biti okončani u roku od 60 dana kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Tek će “opsežno” da se pregovara o izgradnji gasovoda

Nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji je...

Raspuštanje Skupštine opštine Teslić-nakon Vlade RS na potezu Narodna skupština RS

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak ukoliko njegov opoziv na referendumu ne uspije. Kao što je javnosti već...


Reforma obrazovanja u Republici Srpskoj

Govoreći o planovima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) za predstojeću školsku godinu, ministrica Natalija Trivić je izjavila da će “u septembru početi reforma obrazovanja” te da...