Radi se na tome

Počela provjera diploma zaposlenih u javnim ustanovama u RS

Dan nakon što se u javnosti pojavila informacija da je premijer RS, Radovan Višković zatražio da sve entitetske javne institucije i ustanove dostave informacije o diplomama zaposlenih, sam Višković je obrazložio svoj potez kao “zakonsko pravo”, te najavio provjeru nekoliko hiljada diploma.

Sve će biti pregledano i vidjećemo da li ima spekulacija u smislu nelegalno stečenih diploma. Da li će i koliko tih diploma na kraju biti `sumnjivo` ili neće, potrebno je sačekati da bude sve pregledano.”

Radovan Višković, 04.09.2019.

Početkom novembra, kako prenose mediji, sve javne institucije, od kojih su to tražili iz Vade RS, dostavile su podatke u vezi sa diplomama zaposlenih. Tražene diplome, kako je navedeno, trenutno se nalaze u Prosvjetnoj inspekciji RS-a koja vrši provjere, a također je rečeno i da će “po završetku procesa, nadležne institucije informisati javnost”.

S obzirom da je proces provjere diploma u javnim institucijama i ustanovama RS započeo, Istinomjer će obećanju Radovana Viškovića iz septembra ove godine dati ocjenu radi se na tome.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!