Počela izgradnja saobraćajnice kroz banjalučko naselje Šargovac

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“ započela je izgradnja saobraćajnice kroz naselje Šargovac čije je vrijednost oko milion KM.

Raspisivanje javnog tendera, kao i početak radova na izgradnji saobraćajnice kroz naselje Šargovac, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavljivao je do kraja 2018. godine. U oktobru 2018. godine raspisan je javni tender za izvođača radova na proširenju i modernizaciji dotrajale ulice, koji je i okončan u novembru iste godine, a istovremeno se pristupilo i rješavanju imovinsko – pravnih odnosa.

Prvi korak u realizaciji projekta je da izaberemo izvođača radova i zaključimo ugovor kako bi sredstva bila operativna. Uporedo s tim, rješavaćemo i imovinsko-pravne odnose i ovim putem pozivam građane Šargovca na saradnju, jer će od rješavanja imovinskih odnosa zavisiti i dinamika radova.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, 12.10.2018.

Za izvođače radova izabrani su “Građenje Đurić” i “Elektroobnova”, a prvobitni plan da radovi započnu do kraja 2018. godine pomjeren za narednu godinu, odnosno za početak sljedeće građevinske sezone.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, dio poslova možemo odraditi do kraja godine, ali je najrealnije da će gradnja krenuti početkom sljedeće građevinske sezone.

Slaviša Sandić, 12.10.2018.

Izgradnja saobraćajnice u Šargovcu konačno je započela 14. marta 2019. godine, a radovi bi trebali biti završeni u narednih 6 mjeseci.

Gradi se moderna saobraćajnica u dužini od 900 metara, širine šest metara, sa obostraninm trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom te autobuskim stajalištima. Moramo reći da je ovo jedno od onih naselja gdje su ljudi išli ispred infrastrukture, doseljavali se i gradili kuće, a naš zadatak je da sada uradimo komunalnu infrastrukturu. Rok za završetak radova je 180 dana.

Igor Radojičić, 14.03.2019.

 

S obzirom na do sada poduzete aktivnosti Igor Radojičić dobija ocjenu radi se na tome, uz napomenu da će Istinomjer pratiti da li će radovi biti završeni u narednih 6 mjeseci, kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...

Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...