Općina Stari Grad:U toku je realizacija četiri infrastrukturna projekta

Shodno ranijim najavama načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića u ovoj općini se istovremeno realizuje nekoliko velikih infrastrukturnih projekata.

U Općini Stari Grad 25.03.2019. godine otvorena su četiri velika gradilišta. Građevinski radovi na izgradnji prve javne podzemne garaže, sportske dvorane OŠ “Edhem Mulabdić“, te rekonstrukcija i renoviranje Doma zdravlja i zgrade ove općine trebali bi biti završeni za šest mjeseci.

Sa ova četiri projekta Općina Stari Grad postaje najveće gradilište u Kantonu Sarajevo. Ovo su projekti koji su konkretni i opipljivi i to ćete i vidjeti u narednih nekoliko mjeseci.

Ibrahim Hadžibajrić, 25.03.2019.

Iz Općine Stari Grad Sarajevo saopćeno je krajem jula tekuće godine da se “prema posljednjim informacijama sa gradilišta, radovi na realizaciji četiri kapitalna projekta Općine Stari Grad, odvijaju prema planiranoj dinamici”. Navedeno se odnosi na dinamiku radova na izgradnji podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića, obnovu zgrada Općine Stari Grad i Dom zdravlja Stari Grad te izgradnju sportske sala za potrebe OŠ “Edhem Mulabdić“

Opširnije o ralizaciji projekata možete pročitati OVDJE.

Podsjećamo, načelnik Hadžibajrić je, najavljujući ove projekte, obećao da će njihova realizacija početi istovremeno u 2019. godini.

Istovremeno ćemo izgraditi sportsku salu za O.Š. “Edhem Mulabdić“ i rekonstruisati i opremiti Dom zdravlja Stari Grad. Počet ćemo i rekonstrukciju zgrade Općine, a sve te projekte radit ćemo kreditom Saudijskog fonda za razvoj za koje smo potrošili cijelu ovu godinu za ratifikacije sporazuma na svim nivoima vlasti. Sad je izvjesnije nego ikad da počinjemo dogodine.

Ibrahim Hadžibajrić, 27.11.2018.

Obzirom da je u ovoj godini istovremeno počela realizacija četiri infrastrukturna projekta te da se radovi odvijaju prema utvrđenoj dinamici, Općina Stari Grad Sarajevo na čelu sa načelnikom Hadžibajrićem od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome.

(Istinomjer.ba)

Tek će “opsežno” da se pregovara o izgradnji gasovoda

Nakon sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji je...

Raspuštanje Skupštine opštine Teslić-nakon Vlade RS na potezu Narodna skupština RS

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak ukoliko njegov opoziv na referendumu ne uspije. Kao što je javnosti već...


Reforma obrazovanja u Republici Srpskoj

Govoreći o planovima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske (RS) za predstojeću školsku godinu, ministrica Natalija Trivić je izjavila da će “u septembru početi reforma obrazovanja” te da...