Općina Stari Grad:U toku je realizacija četiri infrastrukturna projekta

Shodno ranijim najavama načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića u ovoj općini se istovremeno realizuje nekoliko velikih infrastrukturnih projekata.

U Općini Stari Grad 25.03.2019. godine otvorena su četiri velika gradilišta. Građevinski radovi na izgradnji prve javne podzemne garaže, sportske dvorane OŠ “Edhem Mulabdić“, te rekonstrukcija i renoviranje Doma zdravlja i zgrade ove općine trebali bi biti završeni za šest mjeseci.

Sa ova četiri projekta Općina Stari Grad postaje najveće gradilište u Kantonu Sarajevo. Ovo su projekti koji su konkretni i opipljivi i to ćete i vidjeti u narednih nekoliko mjeseci.

Ibrahim Hadžibajrić, 25.03.2019.

Iz Općine Stari Grad Sarajevo saopćeno je 09. jula tekuće godine da se “prema posljednjim informacijama sa gradilišta, radovi na realizaciji četiri kapitalna projekta Općine Stari Grad, odvijaju prema planiranoj dinamici”.

Opširnije o ralizaciji projekata možete pročitati OVDJE.

Podsjećamo, načelnik Hadžibajrić je, najavljujući ove projekte, obećao da će njihova realizacija početi istovremeno u 2019. godini.

Istovremeno ćemo izgraditi sportsku salu za O.Š. “Edhem Mulabdić“ i rekonstruisati i opremiti Dom zdravlja Stari Grad. Počet ćemo i rekonstrukciju zgrade Općine, a sve te projekte radit ćemo kreditom Saudijskog fonda za razvoj za koje smo potrošili cijelu ovu godinu za ratifikacije sporazuma na svim nivoima vlasti. Sad je izvjesnije nego ikad da počinjemo dogodine.

Ibrahim Hadžibajrić, 27.11.2018.

Obzirom da je u ovoj godini istovremeno počela realizacija četiri infrastrukturna projekta te da se radovi odvijaju prema utvrđenoj dinamici, Općina Stari Grad Sarajevo na čelu sa načelnikom Hadžibajrićem od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome.

 

(Istinomjer.ba)

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Stanić se predomislio po pitanju vitalnog entitetskog interesa

Nakon što je Predsjedništvo BiH na svojoj 4. redovnoj sjednici usvojilo Zaključak o zvaničnom stavu Bosne i Hercegovine u vezi s nastavkom izgradnje mosta Komarna - Pelješac od strane Republike...