Realizovan prvi od četiri najavljena infrastrukturna projekta

Shodno ranijim najavama načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića u ovoj općini se istovremeno realizuje nekoliko velikih infrastrukturnih projekata.

U Općini Stari Grad 25.03.2019. godine otvorena su četiri velika gradilišta. Građevinski radovi tada su počeli na izgradnji prve javne podzemne garaže, sportske dvorane OŠ “Edhem Mulabdić“, te rekonstrukciji i renoviranju Doma zdravlja, kao i zgrade Općine Stari Grad.

Sa ova četiri projekta Općina Stari Grad postaje najveće gradilište u Kantonu Sarajevo. Ovo su projekti koji su konkretni i opipljivi i to ćete i vidjeti u narednih nekoliko mjeseci.

Ibrahim Hadžibajrić, 25.03.2019.

Iz Općine Stari Grad Sarajevo saopćeno je krajem septembra tekuće godine da se “prema posljednjim informacijama sa gradilišta, radovi na realizaciji četiri kapitalna projekta Općine Stari Grad, odvijaju prema planiranoj dinamici”. Navedeno se odnosi na dinamiku radova na izgradnji podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića, obnovu zgrada Općine Stari Grad i Dom zdravlja Stari Grad te izgradnju sportske sala za potrebe OŠ “Edhem Mulabdić“

Opširnije o ralizaciji projekata možete pročitati OVDJE.

Podsjećamo, načelnik Hadžibajrić je, najavljujući ove projekte, obećao da će njihova realizacija početi istovremeno u 2019. godini.

Istovremeno ćemo izgraditi sportsku salu za O.Š. “Edhem Mulabdić“ i rekonstruisati i opremiti Dom zdravlja Stari Grad. Počet ćemo i rekonstrukciju zgrade Općine, a sve te projekte radit ćemo kreditom Saudijskog fonda za razvoj za koje smo potrošili cijelu ovu godinu za ratifikacije sporazuma na svim nivoima vlasti. Sad je izvjesnije nego ikad da počinjemo dogodine.

Ibrahim Hadžibajrić, 27.11.2018.

Novosagrađena sala OŠ “Edhem Mulabdić“ otvorena je 01. oktobra ove godine, a realizaciju ovog projekta vrijednog 1,3 miliona KM u potpunosti je finansirala Općina Stari Grad kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić ranije je izjavio da “iako ni obrazovanje ni zdravstvo nisu u direktnoj nadležnosti općine” cilj je da se građanima pruži što kvalitetniji uslovi “za obrazovanje i pružanje adekvatne zdravstvene zaštite i zato smo ušli u ove projekte.”

Video o izgradnji sportske sale OŠ “Edhem Mulabdić” možete pogledati ovdje.

Obzirom da je u ovoj godini istovremeno počela realizacija četiri infrastrukturna projekta, a od kojih je jedan već realizovan, načelnik Ibrahim Hadžibajrić od Istinomjera dobija ocjenu radi se na tome, te ćemo i dalje pratiti realizaciju kapitalnih projekata u Općini Stari Grad.

 

(Istinomjer.ba)

Usvojen Nacrt zakona o Registru finansijskih obaveza u KS

Sredinom oktobra ove godine iz Ministarstva finansija Kantona Sarajevo (KS) saopćeno je da je pokrenuta izrada Zakona o...

Počela hitna sjednica o izmjenama i dopunama Poslovnika Zastupničkog doma PS BiH

Nakon sjednice Vijeća ministara BiH održane 12.11.2019. godine, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović izjavio je da će do kraja novembra...U toku je ralizacija projekta regulacije vodotoka na području nekoliko sarajevskih općina

Vlada Kantona Sarajevo (KS) saopćila je sredinom jula ove godine da je potpisan Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije vodotoka na području općina Ilijaš, Hadžići, Ilidža i...