Od Nove godine u RS će biti veće plate?

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik ponovo je obećao povećanje plata u Republici Srpskoj. Prema jednom od ranijih Dodikovih obećanja prosječna plata u RS trebala je do polovine ove godine godine iznositi “500 evra”, o čemu je Istinomjer ranije pisao.

Ljekari će imati oko 200 KM veću platu. Od Nove godine povećat ćemo plate zaposlenima u obrazovanju, a biće povećanja i oblasti javne uprave tako što ćemo najniže plate povisiti značajnije, a najviše blago, za jedan ili dva posto. Neke plate, koje su bile 400 KM, bit će 600 KM.

Milorad Dodik, 30.09.2019.

Dodik je rekao da je cilj i da se u realnom sektoru povećaju plate “u skladu da beneficijama i podsticajima koji im je dala Vlada”, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem.

Na tome se radi i prilagodit ćemo sve propise da do kraja godine donesemo sve odluke u tom pogledu.

Milorad Dodik, 30.09.2019

Podsjećamo, i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović početkom aprila ove godine najavila je povećanje plata u RS.

Istinomjer će pratiti da li će, počev od Nove godine, ljekarima, zaposlenima u obrazovanju te u javnoj upravi RS biti povećane plate.

 

(Istinomjer.ba)

Do kraja januara odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo?

Izjavivši da očekuje “da će u utorak u 12 sati biti potpisan Sporazum koji predviđa da zamjenica predsjedavajućeg...

Obnova osnovnih škola u Banja Luci

U maju 2019. godine najavljena je obnova 16 osnovnih škola na području Banja Luke do kraja 2019. godine. Na sastanku koji je gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić održao krajem maja 2019....


Privodi se kraju realizacija preostala dva “velika infrastrukturna projekta”

Shodno ranijim najavama načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahima Hadžibajrića u ovoj općini se tokom 2019. godine istovremeno radilo na realizaciji četiri velika infrastrukturna...