Od Nove godine u RS će biti veće plate?

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik ponovo je obećao povećanje plata u Republici Srpskoj. Prema jednom od ranijih Dodikovih obećanja prosječna plata u RS trebala je do polovine ove godine godine iznositi “500 evra”, o čemu je Istinomjer ranije pisao.

Ljekari će imati oko 200 KM veću platu. Od Nove godine povećat ćemo plate zaposlenima u obrazovanju, a biće povećanja i oblasti javne uprave tako što ćemo najniže plate povisiti značajnije, a najviše blago, za jedan ili dva posto. Neke plate, koje su bile 400 KM, bit će 600 KM.

Milorad Dodik, 30.09.2019.

Dodik je rekao da je cilj i da se u realnom sektoru povećaju plate “u skladu da beneficijama i podsticajima koji im je dala Vlada”, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem.

Na tome se radi i prilagodit ćemo sve propise da do kraja godine donesemo sve odluke u tom pogledu.

Milorad Dodik, 30.09.2019

Podsjećamo, i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović početkom aprila ove godine najavila je povećanje plata u RS.

Istinomjer će pratiti da li će, počev od Nove godine, ljekarima, zaposlenima u obrazovanju te u javnoj upravi RS biti povećane plate.

 

(Istinomjer.ba)

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon...

I BiH ima regulativu iz oblasti kibernetičke bezbjednosti

Na nedavno održanoj konferenciji posvećenoj novinama u IT oblasti ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske (RS), Srđan Rajčević izjavio je kako...


Da li će ministar Šarović inicirati sjednicu koja će okončati “klasičnu blokadu rada Parlamenta”?

Govoreći o trenutnoj blokadi državnih i zakonodavnih institucija Bosne i Hercegovine ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović rekao je da će od Denisa...