Od Nove godine u RS će biti veće plate?

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik ponovo je obećao povećanje plata u Republici Srpskoj. Prema jednom od ranijih Dodikovih obećanja prosječna plata u RS trebala je do polovine ove godine godine iznositi “500 evra”, o čemu je Istinomjer ranije pisao.

Ljekari će imati oko 200 KM veću platu. Od Nove godine povećat ćemo plate zaposlenima u obrazovanju, a biće povećanja i oblasti javne uprave tako što ćemo najniže plate povisiti značajnije, a najviše blago, za jedan ili dva posto. Neke plate, koje su bile 400 KM, bit će 600 KM.

Milorad Dodik, 30.09.2019.

Dodik je rekao da je cilj i da se u realnom sektoru povećaju plate “u skladu da beneficijama i podsticajima koji im je dala Vlada”, predvođena premijerom Radovanom Viškovićem.

Na tome se radi i prilagodit ćemo sve propise da do kraja godine donesemo sve odluke u tom pogledu.

Milorad Dodik, 30.09.2019

Podsjećamo, i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović početkom aprila ove godine najavila je povećanje plata u RS.

Istinomjer će pratiti da li će, počev od Nove godine, ljekarima, zaposlenima u obrazovanju te u javnoj upravi RS biti povećane plate.

 

(Istinomjer.ba)

U Zavidovićima se prodaje zgrada prvobitno namijenjena za socijalno neprofitno stanovanje

U okviru projekta “Socijalno neprofitno stanovanje u Zavidovićima”, krajem jula 2016. godine započelo se sa radovima na...

SNSD je učestvovao u prenosu nadležnosti s RS na BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović u svom obraćanju na nedavno održanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj se raspravljalo o položaju bh. entiteta...Društveni dom u Mišinom hanu uskoro u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja ove godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine. Projekat obnove finansiran je...