Radi se na tome

Objavljen Javni poziv za dodjelu finansijske pomoći za sanaciju štete nastale nakon zemljotresa

Tokom posjete potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Denisa Šulića opštini Kostajnica 15.7.2022. godine, načelnik ove lokalne zajednice Nikola Janjetović upoznao je svog gosta s aktivnostima koje su poduzete s ciljem sanacije posljedica zemljotresa.

Foto: Opština Kostajnica

Kako je 22.3.2022. godine navedeno na zvaničnoj stranici Opštine Kostajnica, u okviru izgradnje sedam individualnih stambenih objekata po projektu “Podrška porodicama ugroženim pandemijom Covid-19 i potresom iz 2020. godine” po sistemu ključ u ruke, potpisan je ugovor između ove opštine i švicarskog Caritasa.

Time je započelo rušenje stambenih objekata koji su uništeni u zemljotresu te će se, kako je rečeno, na novim lokacijama graditi novi individualni stambeni objekti.

Ukupna vrijednost izgradnje sedam stambenih objekata iznosi 385.805 KM, rok izgradnje je 150 dana, a izvođač radova je preduzeće INTER-EXT iz Tuzle.

Opština Kostajnica, 22.3.2022.

Tu informaciju potvrdio je i portparol Opštine Aleksandar Pašić.

Početkom jula ove godine, putem svoje zvanične stranice, Opština Kostajnica obavijestila je sve građane i građanke čiji su objekti oštećeni u zemljotresu koji je krajem decembra 2020. godine pogodio opštinu Kostajnica da je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava za dodjelu finansijske pomoći za sanaciju materijalne štete nastale na stambenim, stambeno-poslovnim i poslovnim objektima izazvane zemljotresom.

Javni poziv za podnošenje prijava za ostvarivanje prava za dodjelu finansijske pomoći za sanaciju materijalne štete nastale na stambenim, stambeno-poslovnim i poslovnim objektima izazvane zemoljotresom od 29.12.2020. godine, objavljen je 01.07.2022. godine i biće otvoren 30 dana, odnosno do 01.08.2022. godine do 15.00 časova.

Opština Kostajnica, 4.7.2022.

Tokom posjete potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Denisa Šulića opštini Kostajnica 15.7.2022. godine, načelnik ove lokalne zajednice Nikola Janjetović je, pored ostalog, upoznao svog gosta s aktivnostima koje su poduteze s ciljem sanacije posljedica zemljotresa. Tom prilikom, načelnik je potvrdio da je lokalna zajednica na čijem je čelu građanima do sada doznačila preko milion konvertibilnih maraka za sanaciju njihovih stambenih jedinica te podsjetio da se, zajedno sa švajcarskim Caritasom, gradi šest stambenih objekata za lica čije su kuće uništene u zemljotresu.

S obzirom na dosadašnje aktivnosti, Istinomjer obećanju Opštine Kostajnica u vezi s izgradnjom novih individualnih stambenih objekata daje ocjenu radi se na tome te ćemo nastaviti pratiti dalje aktivnosti u tom pravcu, i da li će projekat biti okončan u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!