Nova zgrada MUP-a KS do kraja ovog mandata?

U utorak, 25. juna 2019. godine održan je prvi sastanak predstavnika Vlade Kantona Sarajevo (KS) sa predstavnicima Vodovoda i kanalizacije Sarajevo na temu izgradnje nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS (MUP KS).

Tom prilikom ministar unutrašnjih poslova KS, Admir Katica istakao je da je “zemljište u ulici Kolodvorska” planirano kao lokacija za novu zgradu MUP-a KS, s obzirom da je ta lokacija, koja se nalazi u centru grada “savršena za adekvatno funkcionisanje Ministarstva”. 

Ja vjerujem da ćemo u ovom mandatnom periodu sagraditi zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Admir Katica, 25.06.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti po pitanju realizacije ovog projekta, kao i da li će se u toku ovog mandata izgraditi nova zgrada MUP-a KS.

(Istinomjer.ba)

Objekti za smještaj migranata biće “sa humanitarnog i svakog drugog aspekta pripremljeni”?

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić nedavno je izjavio da je pripremljen program “sa...

Do kraja novembra sjednica o Prijedlogu izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma PS BiH?

Nakon sjednice Vijeća ministara BiH održane 12.11.2019. godine, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i predsjednik SDS-a, Mirko Šarović izjavio je da će do kraja novembra...Najava zajedničkog nastupa “gdje Hrvati i Bošnjaci čine manjinu”

Jedna od tema nedavno održanog sastanka između delegacija SDA i HDZ-a BiH koje su predvodili predsjednici ovih političkih partija, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, bili su i lokalni izbori koji bi...