Nova zgrada MUP-a KS do kraja ovog mandata?

U utorak, 25. juna 2019. godine održan je prvi sastanak predstavnika Vlade Kantona Sarajevo (KS) sa predstavnicima Vodovoda i kanalizacije Sarajevo na temu izgradnje nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS (MUP KS).

Tom prilikom ministar unutrašnjih poslova KS, Admir Katica istakao je da je “zemljište u ulici Kolodvorska” planirano kao lokacija za novu zgradu MUP-a KS, s obzirom da je ta lokacija, koja se nalazi u centru grada “savršena za adekvatno funkcionisanje Ministarstva”. 

Ja vjerujem da ćemo u ovom mandatnom periodu sagraditi zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Admir Katica, 25.06.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti po pitanju realizacije ovog projekta, kao i da li će se u toku ovog mandata izgraditi nova zgrada MUP-a KS.

(Istinomjer.ba)

Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog,...

Uskoro rekonstrukcija dionice puta Stari Ilijaš – Malešići

U ponedeljak, 16. septembra načelnik Općine Ilijaš, Akif Fazlić održao je radni sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnanom Štetom na kojem se govorilo o budućim planovima vezano za...


Dodik obećao 50 miliona KM za novi klinički centar u Trebinju

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon sastanka sa  predsjednikom Poslovnog sistema Swisslion iz Trebinja, izjavio je da će Republika Srpska, zajedno sa ovom kompanijom “stati iza izgradnje...