Nova zgrada MUP-a KS do kraja ovog mandata?

U utorak, 25. juna 2019. godine održan je prvi sastanak predstavnika Vlade Kantona Sarajevo (KS) sa predstavnicima Vodovoda i kanalizacije Sarajevo na temu izgradnje nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS (MUP KS).

Tom prilikom ministar unutrašnjih poslova KS, Admir Katica istakao je da je “zemljište u ulici Kolodvorska” planirano kao lokacija za novu zgradu MUP-a KS, s obzirom da je ta lokacija, koja se nalazi u centru grada “savršena za adekvatno funkcionisanje Ministarstva”. 

Ja vjerujem da ćemo u ovom mandatnom periodu sagraditi zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Admir Katica, 25.06.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti po pitanju realizacije ovog projekta, kao i da li će se u toku ovog mandata izgraditi nova zgrada MUP-a KS.

(Istinomjer.ba)

“Zakon o Ustavnom sudu BiH” uskoro pred Parlamentarnom skupštinom BiH?

Najavljujući posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će se održati 17. 02. 2020. godine sa jednom...

Uskoro obnova ledene dvorane Centra Skenderija?

Direktor sarajevskog Kulturno-sportskog centra Skenderija, Amer Kapo najavio je da bi izrada idejnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije i sanacije ledene dvorane u sklopu ovog centra, mogla biti...“Zakon o PDV-u” biće usvojen tokom 2020 godine?

Gostujući u Dnevniku D Federalne televizije, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Zoran Tegeltija dotakao se, između ostalog, i teme usvajanja Zakona o porezu na dodatnu vrijednost...