Nastavlja se proširenje vrelovodne mreže u Lukavcu

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju  finansiranja, proširenja i rekonstrukcije vrelovodne mreže u Lukavcu, te su iste nastavljene i u tekućoj, 2018. godini.

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju finansiranja, proširenja i rekonstrukcije  vrelovodne mreže u Lukavcu, te su iste nastavljene i u tekućoj, 2018. godini.

U tom smislu, krajem juna mjeseca ove godine, načelnik Opštine Lukavac, Edin Delić  potpisao je Odluku o pokretanju postupka javne nabavke radova za proširenje vrelovodne mreže, koja se ovoga puta odnosila na ulicu Patriotskog Fronta, te priključenje Crkve sv. Ante Padovanskog u Lukavcu, priključenje zgrade Arkada na sistem centralnog grijanja i proširenje vrelovodne mreže u ulici Patriotskog Fronta br. 21.

Kako je navedeno,”toplificiranje ovih objekata će biti izvedeno u okviru plana da tokom 2017. i 2018. godine u Lukavcu bude toplificirano oko 200 stanova”.

Ako uzmete 200 stambenih jedinica sa oko 5 tona potrošnje uglja godišnje, to je oko 1.000 tona godišnje manje uglja koji će biti spaljen u najužem centru Lukavca. Oni koji išta znaju o ekologiji i zagađenjima svjesni su koliko je to manje okolinsko opterećenje u odnosu na raniji period.

Edin Delić, 22.06.2018.

U cilju implementacije projekta proširenja i rekonstrukcije mreže na pomenutim lokacijama, 16.08.2018. godine potpisani su ugovori između Opšine Lukavac, koju je zastupao opštinski načelnik Edin Delić i „VODOINS“ d.o.o. Tuzla, kojeg zastupa direktor Mirsad Konkić i „MIKOM“ d.o.o. koga zastupa direktor Mevludin Arapčić.

Predmet ugovora je izvođenje radova na proširenju vrelovodne mreže u ulici Patriotskog fronta, te priključenje zgrade Arkada i crkve Sv. Ante Padovanskog.

Navodi se da “vrijednost ukupnih izvedenih radova je oko 360.000 KM, pri čemu je Opština Lukavac iz Budžeta izdvojila 200.000 KM, dok je Vlada Tuzlanskog Kantona izdvojila sredstva u iznosu od oko 160.000 KM”, uz napomenu da “rok za izvođenje radova je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao”.

Obzirom na posljednje aktivnosti provedene u cilju nastavka implementacije projekta proširenja vrelovodne mreže na navede lokacije u Lukavcu, Istinomjer načelniku Deliću za učinjeno u tom pravcu za sada daje ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovog projekta.

(istinomjer.ba)

 

SDA i 300.000 glasova

Obzirom da je još uvijek u toku formiranje vlasti u Bosni i Hercegovini i dogovaranje koalicija na svim nivoima, i...

Posao parlamentarca – najbolje plaćen nerad

Opće poznato je da je jedan od najbolje plaćenih poslova u BiH posao državnog, odnosno entitetskog  parlamentarca. I dok se još uvijek formiraju vladajuće većine, dogovaraju koalicije na svim nivoima...


Radojičić stavio mandat na raspolaganje Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka

Radojičić je ranije izrazio stav da “odgovorni za loše rezultate SDS-a treba da preuzmu odgovornost”, ali se osvrnuo i na rezultate SNSD-a, ističući da je zadovoljan ukupnim izbornim rezultatom ove...