Napreduju radovi na rekonstrukciji Bulevara mira u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Siniša Milić septembra 2018. godine ozvaničio je početak radova na rekonstrukciji Bulevara mira u Brčkom, napominjući tom prilikom da je rekonstrukcija koja će koštati 1,2 miliona KM “dugo čekala, jer je bilo neophodno riješiti niz imovinskopravnih problema”.

Dugo smo čekali na početak realizacije ovog projekta, ali kada bude završen, za 150 dana, imaćemo zaista urban dio u samom centru grada.

Siniša Milić, 02.10.2018.

Da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, polovinom februara 2019. godine potvrdio je, šef nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Dragan Peštić:

Radovi se izvode u Uzunovića ulici gde su uklonjena dva stambena objekta predviđena za rušenje. Urađena je nova fekalna kanalizacija u dužini 1.200 metara i 500 metara oborinske kanalizacije. Položeni su kablovi za uličnu rasvetu i urađeno ok 40 odsto širokog iskopa i nasipa za izradu nove kolovozne trake.

Dragan Peštić, 13.02.2019.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Siniša Milić za svoje obećanje u vezi rekonstrukcije Bulevara mira od Istinomjera za sada dobija ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti implementaciju ovoga projekta čiji se završetak očekuje krajem maja 2019. godine.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...

Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...