Najave

Najavljen početak radova na izgradnji pomoćnog fudbalskog stadiona u Goraždu

U Maloj sali Gradske uprave Goražda 26. 02. 2020. godine upriličeno je svečano potpisivanje Ugovora o realizaciji izgradnje pomoćnog stadiona sa vještačkom travom.

Ugovor je u ime Grada Goražda potpisao gradonačelnik Muhamed Ramović, a ispred Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH potpisnik je bio generalni sekretar te organizacije, Adnan Džemidžić.

Kako je navedeno, projektom je predviđeno unaprjeđenje infrastrukture za razvoj omladinskog nogometa/fudbala, odnosno izgradnja terena sa vještačkom travom koji će se graditi na lokaciji pomoćnog stadiona u ulici 1. maj u Goraždu.

Tokom ceremonije potpisivanja ugovora načelnik Ramović je izjavio:

U Budžetu za 2020. godinu planirali smo 70.000,00 KM za ove namjene, a zajedno sa Vladom BPK-a trebamo obezbijediti ukupno 200.000,00 KM ali imaćemo pripremne radove gdje ćemo uključiti i firme iz Goražda. Želim da kažem da je ovo vrlo značajan Projekat jer su loši uslovi na pomoćnom stadionu i danas smo otvorili temu da naredni projekat bude postavljanje reflektora, kao i tribina kako bi se na našem stadionu mogle održavati utakmice Premijer lige BiH.

Muhamed Ramović, 26. februar 2020.

U sklopu radova izvršiće se nabavka, doprema i montaža vještačke trave (zahtjev FIFA Quality Pro) za teren dimenzije 103mx67m (bruto 6901m2) sa jednim parom aluminijskih golova/vratnica (uključujući nabavku originalnih traka i ljepila za montažu), zatim priprema podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, te nabavka kvarcnog pijeska i gumenog granulata za ispunu vještačke trave, a sve prema projektnoj dokumentaciji i uputama dobavljača vještačke trave.

Ukupna vrijednost projekta je oko 460.000,00 KM, od čega je 260.000,00 KM obezbijedio Nogometni/Fudbalski savez BiH putem UEFA/FIFA, dok je ostatak sredstava od 200.000,00 KM obezbijedio Grad Goražde i Vlada BPK-a.

Nakon što se provede potrebna procedura, očekuje se da sredinom godine da počnu radovi u sklopu ovog projekta.

Istinomjer će pratiti da li će radovi na izgradnji pomoćnog stadiona početi u najavljenom roku.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!