Načelnik Opštine Rudo vjeruje u podršku građana na referendumu

Istinomjer će pratiti da li će ishod nadolazećeg referenduma biti u skladu sa očekivanjima još uvijek aktuelnog načelnika Opštine Rudo, Rate Rajaka.

Nestajanje sa scene Saveza za promjene i prelazak jednog njegovog dijela pod okrilje SNSD-a kako na državnom, tako i na nivou Republike Srpske, već se počeo odražavati i na odnos snaga u vijećima pojedinih opština u tom entitetu.

Tome u prilog govori i činjenica da je na sjednici Skupštine opštine Rudo održanoj 19.11.2018. godine, nedavno prekomponovana skupštinska većina pokrenula inicijativu za opoziv načelnika ove opštine, Rate Rajaka.

Kao jedan od razloga što je došlo do pokretanja ove procedure, predsjednik Skupštine opštine Rudo, Velibor Ćirković naveo je “što načelnik ima svoje stavove i što misli da su oni jedini”, dok Rajak smatra da su “razlozi koji su navedeni za opoziv obična lakrdija u odnosu na ono što istinski zaista jesu”.

U svakom slučaju, pomenuta inicijativa je usvojena, a načelnik Rajak tvrdi da će na predstojećem referendumu građani ponovo podržati njega:

Jučer je na sjednici Skupštine opštine Rudo usvojena inicijativa za opoziv, a 23. decembra će se građani izjašnjavati o toj inicijativi, da li su za moju smjenu ili nisu. Zakon je to tako regulisao. Uvjeren sam da u Rudom ima više ljudi koji su za sačuvanje časti, obraza i poštenja. Uvjerit ćemo se u to 23. decembra.

Rato Rajak, 20.11.2018.

Istinomjer će pratiti da li će ishod nadolazećeg referenduma biti u skladu sa očekivanjima još uvijek aktuelnog načelnika Opštine Rudo, Rate Rajaka.

(Istinomjer.ba)

Predsjedništvo BiH u zajedničkoj izjavi pozvalo EU na nastavak podrške

U skladu sa Dodikovom najavom, već na prvoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 12.12.2018. godine, usaglašena je i...

Razlika između “tri i četiri” SNSD-ova delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Da je, kada se radi o donošenju budućih odluka, razlika između toga da li politička partija ima tri ili četiri poslanika u Domu naroda PS BiH velika, jasno je iz Člana IV Ustava BiH. Tokom...Trenutni saziv Doma naroda Parlamenta FBiH nastavlja obnašati dužnost

Ustavni sud BiH između ostalog je naveo da “ovakva odredba ima za cilj da osigura kontinuitet vlasti i stalnost Parlamenta u državi, jer nemogućnost konstituiranja tijela nakon izbora ne smije...