Međunarodni aerodrom Sarajevo: Najavljene nove avio linije

Govoreći o dinamici radova na izgradnji novih putničkih terminala, a s ciljem modernizacije sarajevskog aerodroma, generalni direktor aerodroma Armin Kajmaković nedavno je najavio i uspostavljanje novih avio linija.

Glasnogovornica J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo”, Sanja Bagarić-Arnaut za Istinomjer je precizirala o kakvim novitetima je riječ kada je upitanju uvođenje novih avio linija, počev od mjeseca juna tekuće godine.

Radi se o najavama novih letova, koje najavljuju i predstavnici ovih kompanija. Eurowings  koji već povezuje glavni grad Bosne i Hercegovine sa Kelnom i Štutgartom, od 3. lipnja bi trebali uvesti i redovnu liniju za Berlin tri puta tjedno. Ova linija je već uvrštena u ljetni red letenja. Letovi će najprije biti organizirani ponedjeljkom i petkom, a od 30.lipnja  bit će uveden treći let nedjeljom. Flynas iz Saudijske Arabije također najavljuje od 2. lipnja do 30. kolovoza, tri puta tjedno letove na relaciji Riyadh – Sarajevo, srijedom, petkom i nedjeljom. Uspostave ove linije je još u fazi pregovora sa ovom kompanijom, ali su na stranici kompanije već uvršteni letovi za Sarajevo. Agean Airlines, grčka zrakoplovna tvrtka također je najavila uspostavu letove od  Atene do Sarajeva, od 13. lipnja do sredine rujna. I ova linija je također već uvrštena u red letenja. FlyBosnia također je najavila uspostavu komercijalnih letova prema destinacijama na Bliskom istoku, ali i pojedinim europskim destinacijama. Na njihovoj stranici se već mogu rezervirati karte za Kuwait City za koji bi se iz Sarajeva trebalo letjeti tri puta tjedno od 4. lipnja. (…) Ukoliko dođe do nekih promjena u tim najavama,odnosno u realizaciji letova, to će biti iz operativnih razloga samih zrakoplovnih prijevoznika.

Sanja Bagarić- Arnaut, glasnogovornica J.P. Međunarodni aerodrom “Sarajevo”, 10.05.2019.

Istinomjer će pratiti  da li će najavljene linije biti uspostavljene u navedenom roku.

(Istinomjer.ba)

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...Hoće li se građani Rogatice ovoga ljeta okupati u bazenu?

Radovi na izgradnji otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače u Rogatici počeli su još polovinom 2016. godine, ali je nastavak projekta doveden u pitanje 2017. godine zbog, kako je navedeno,...