KS: Najavljeno zapošljavanje 100 novih radnika i ukidanje liste čekanja djece za upis u vrtiće

Komentirajući nesuglasice sa predsjednikom Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, kantonalna ministrica obrazovanja, Zineta Bogunić u svom saopćenju osvrnula se na svoj minuli rad te najavila nove aktivnosti resora na čijem je čelu.

Važno je da javnost zna da je Ministarstvo započelo i aktivno radi na nizu pozitivnih strateških procesa: pokretanje kurikularne reforme na novim osnovama, uspostavljanje eksperimentalne škole, omogućavanje nadarenim učenicima pripremu i odlazak na međunarodna takmičenja odakle dolaze s više medalja nego ikada, pokretanje procesa zapošljavanja 100 radnika na neodređeno vrijeme u vrtićima od kojih pojedini čekaju i po 10 godina na zapošljavanje, iniciranje ukidanja liste čekanja djece za upis u vrtić i još mnogo toga u drugim segmentima obrazovanja.

Zineta Bogunić,  24.06.2019.

Istinomjer će pratiti da li će biti realizovani strateški procesi koje je navela ministrica Bogunić, s posebnim akcentom na zapošljavanje 100 radnika na neodređeno vrijeme te ukidanje liste čekanja djece za upis u vrtiće.

 

(Istinomjer.ba)

 

Protiv SDA, pa sa SDA

U ponedjeljak, 15. jula ove godine Povjereništvo Kantonalnog odbora SDP Tuzla jednoglasno je donijelo odluku o...

SDS nije podržao Dodikov veto

Narodna Skupština Republike Srpske (NSRS) podržala je prijedlog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika da blokira stupanje na snagu odluke kojom bi se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju...Potpisan sporazum za realizaciju projekta Regulacije korita Zujevine

Načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić potpisao je 12. jula 2019. godine sa direktorom Kantonalne uprave Civilne zaštite  KS, Samirom Džidićem i direktorom Zavoda za izgradnju KS, Mirzom Hulusićem  u...