Izgradnja i sanacija stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama i klizištima

U sklopu Programa za oporavak od poplava – Stambeno zbrinjavanje, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je ugovore sa devet korisnika pomoći za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama i klizištima 2014. godine.

Cilj ovog projekta je podrška samoodrživom oporavku, a osim Zenice ovaj se program provodi na području još 43 općine i grada u Bosni i Hercegovini.

Projekat izgradnje i sanacije stambenih jedinica oštećenih u poplavama i klizištima 2014. godine, koji provodimo uz podršku Evropske unije i međunarodnih organizacija smatram najvažnijim od preuzimanja svog mandata. Neizmjerno me raduje što smo uspjeli obezbijediti građevinsko zemljište za osam korisnika, koji nisu bili u mogućnosti sami osigurati zemljište za izgradnju stambene jedinice.

Fuad Kasumović, 28.06.2019.

U toku projekta, predviđena je izgradnja ukupno 34 nove stambene jedinice na području grada Zenice. Sa preostalih 25 korisnika, ugovori će biti potpisani nakon okončanja administrativnih procedura. Početak izgradnje stambenih jedinica za korisnike koji su danas potpisali ugovor očekuje se sredinom jula. 

Istinomjer će pratiti  da li će gradnja devet stambenih jedinica početi polovinom jula kao i realizaciju projekta Stambeno zbrinjavanje – Programa za oporavak od poplava.

(Istinomjer.ba)

Potpisan sporazum za realizaciju projekta Regulacije korita Zujevine

Načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić potpisao je 12. jula 2019. godine sa direktorom Kantonalne uprave Civilne zaštite ...

Hoće li doći do formiranja novog političkog subjekta?

Nedugo nakon što je Kantonalni odbor SDP-a BiH Tuzla zbog, kako se navodi, podrške koaliciji SDA iz članstva isključio zastupnike te partije u Skupštini Tuzlanskog Kantona, Žarka Vujovića i Huseina...Uskoro počinje ralizacija projekta regulacije vodotoka na području nekoliko sarajevskih općina

Vlada Kantona Sarajevo (KS) nedavno je saopćila da je potpisan Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije vodotoka na području općina Ilijaš, Hadžići, Ilidža i Vogošća, a implementatori ovog...