Izgradnja i sanacija stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama i klizištima

U sklopu Programa za oporavak od poplava – Stambeno zbrinjavanje, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je ugovore sa devet korisnika pomoći za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama i klizištima 2014. godine.

Cilj ovog projekta je podrška samoodrživom oporavku, a osim Zenice ovaj se program provodi na području još 43 općine i grada u Bosni i Hercegovini.

Projekat izgradnje i sanacije stambenih jedinica oštećenih u poplavama i klizištima 2014. godine, koji provodimo uz podršku Evropske unije i međunarodnih organizacija smatram najvažnijim od preuzimanja svog mandata. Neizmjerno me raduje što smo uspjeli obezbijediti građevinsko zemljište za osam korisnika, koji nisu bili u mogućnosti sami osigurati zemljište za izgradnju stambene jedinice.

Fuad Kasumović, 28.06.2019.

U toku projekta, predviđena je izgradnja ukupno 34 nove stambene jedinice na području grada Zenice. Sa preostalih 25 korisnika, ugovori će biti potpisani nakon okončanja administrativnih procedura. Početak izgradnje stambenih jedinica za korisnike koji su danas potpisali ugovor očekuje se sredinom jula. 

Istinomjer će pratiti  da li će gradnja devet stambenih jedinica početi polovinom jula kao i realizaciju projekta Stambeno zbrinjavanje – Programa za oporavak od poplava.

(Istinomjer.ba)

Banja Luka uskoro dobija savremeni azil za pse?

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Grada Banja Luka, Petar Bilčar nedavno je najavio izgradnju novog,...

Uskoro rekonstrukcija dionice puta Stari Ilijaš – Malešići

U ponedeljak, 16. septembra načelnik Općine Ilijaš, Akif Fazlić održao je radni sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnanom Štetom na kojem se govorilo o budućim planovima vezano za...


Dodik obećao 50 miliona KM za novi klinički centar u Trebinju

Član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik nakon sastanka sa  predsjednikom Poslovnog sistema Swisslion iz Trebinja, izjavio je da će Republika Srpska, zajedno sa ovom kompanijom “stati iza izgradnje...