Izetbegović najavio promjenu stranačkog statuta

Govoreći o dosadašnjem radu i budućim planovim Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je, na nedavno održanoj svečanoj sjednici GO SDA, najavio održavanje Kongresa ove stranke na kojem bi, između ostalog, trebao da se mijenja i stranački Statut.

Okolnosti u kojima živimo, problematika koju rješavamo se ubrzano mijenjaju. Potrebno je da se i SDA mijenja, podmlađuje, prilagođava. Vrijeme je za nova lica i za nove stranačke dokumente, prije svega za novi Statut SDA. Molim vas da svi pomognete kako bismo valjano prepoznali probleme u organizaciji i funkcionisanju SDA, i otklonili ih kroz novi Statut.

Bakir Izetbegović, 26.05.2019.

Inače, Kongres bi trebao biti održan “za nekih 100 dana”, a Istinomjer će pratiti da li će SDA tada dobiti i novi Statut te u kojoj mjeri će biti usvojeni Izetbegovićevi prijedlozi.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Građani Tešnja čekaju na otvaranje bazena na izletištu Kiseljak

Stanovnicima općine Tešanj, počev od ovog ljeta, ponovo bi trebao biti na raspolaganju bazen na izletištu Kiseljak.   Podsjećamo, u augustu prošle godine iz ureda načelnika ove općine,...