Hoće li Predsjedništvo BiH zasjedati prije imenovanja budućeg mandatara Vijeća ministara BiH?

Na stav Željka Komšića povodom imenovanja Zorana Tegeltije na mjesto mandatara budućeg saziva Vijeća ministara BiH, promptno je reagovao predsjednik SNSD-a i trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Komentarišući mogućnost da podrži imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara budućeg saziva Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH Željko Komšić je izjavio:

Ima šansi za imenovanje. Čim se usvoji Godišnji nacionalni program za NATO može se imenovati predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Željko Komšić, 12.01.2019.

Komšić je još dodao da “ako se to ne dogodi, nema ništa protiv da odlazeći saziv Vijeća ministara sa Denisom Zvizdićem na čelu, ostane u tehničkom mandatu naredne četiri godine”, a na Komšićev stav povodom eventualnog imenovanja Tegeltije promptno je reagovao predsjednik SNSD-a i trenutni predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik:

Ne vidim razloga da Predsjedništvo održi sastanak o bilo kom drugom pitanju dok ovo ne bude riješeno. Kada me ostala dva člana Predsjedništva obavijeste da su spremni da bude donesena odluka spreman sam za sjednicu. Do tada nema potrebe.

Milorad Dodik, 12.01.2019.

Istinomjer će pratiti da li će Milorad Dodik ostati dosljedan svom stavu koji je iznio reagujući na izjavu Željka Komšića.

(Istinomjer.ba)

 

Počelo izmirivanje preostalih dugova bivšim radnicima “Željeznica RS”

Do kašnjenja u isplati dugovanja jednom broju radnika došlo je usljed kašnjenja uplate druge tranše kredita Svjetske...

Još se čeka na prijave zbog svinjskog mesa u konzervama za OS BiH

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Mandatar SDP-a BiH u Ze-do kantonu prikupio potpise podrške

Zastupnici sedam stranaka vladajuće koalicije, njih 21 u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona svojim su potpisima podržali Mehmeda Bradarića za mandatara nove Vlade Zeničko-dobojskog...