Doboj: Gradonačelnik Jerinić obećao pomoć školi u Kostajnici

Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić prilikom obilaska radova na sanaciji područne osnovne škole Vuk Karadžić, koji bi trebali biti okončani do 2. septembra tekuće godine, obećao je pomoć i školi u Kostajnici, koja je u izuzetno lošem stanju.

Osnovna škola u Kostajnici jedina na području Doboja nema centralno grijanje, a i krov škole je u izuzetno lošem stanju.

Odgovarajući na novinarska pitanja o infrastrukturnim problemima u školama, s akcentom na Kostajnicu, Jerinić je odgovorio da će, ako je to potrebno, udvostričiti pomoć.

Do sada smo izdvojili i predvidjeli da izdvojimo 30.000 KM. Svakako da će grad Doboj nastaviti sa tim. Ja sam uvijek spreman za dobre stvari i da izdvojimo ako treba i duplo a da se uradi kvalitetno.

Boris Jerinić, 09.08.2019.

Jerinić je dodao i da “svi đaci moraju imati jednake uslove” te da “će grad finansirati i autobusku liniju za prevoz đaka iz okolnih naselja u Kostajnicu”.

Istinomjer će pratiti da li će gradske vlasti Doboja poduzeti najavljene korake kako bi se u narednoj školskoj godini riješili problemi u ovoj školi.

 

(Istinomjer.ba)

Raspuštanje Skupštine opštine Teslić-nakon Vlade RS na potezu Narodna skupština RS

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak...

Da li su rudnici u FBiH zaista postali samo nelikvidna “crna rupa”?

Višegodišnji nemar nadležnih u pogledu upravljanja rudnicima u FBiH isplivao je na vidjelo nakon što je Porezna uprava Federacije BiH blokirala račune Rudnika mrkog uglja Zenica (RMU) te rudnika...Uskoro rekonstrukcija dionice puta Stari Ilijaš – Malešići

U ponedeljak, 16. septembra načelnik Općine Ilijaš, Akif Fazlić održao je radni sastanak sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnanom Štetom na kojem se govorilo o budućim planovima vezano za...