Doboj: Gradonačelnik Jerinić obećao pomoć školi u Kostajnici

Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić prilikom obilaska radova na sanaciji područne osnovne škole Vuk Karadžić, koji bi trebali biti okončani do 2. septembra tekuće godine, obećao je pomoć i školi u Kostajnici, koja je u izuzetno lošem stanju.

Osnovna škola u Kostajnici jedina na području Doboja nema centralno grijanje, a i krov škole je u izuzetno lošem stanju.

Odgovarajući na novinarska pitanja o infrastrukturnim problemima u školama, s akcentom na Kostajnicu, Jerinić je odgovorio da će, ako je to potrebno, udvostričiti pomoć.

Do sada smo izdvojili i predvidjeli da izdvojimo 30.000 KM. Svakako da će grad Doboj nastaviti sa tim. Ja sam uvijek spreman za dobre stvari i da izdvojimo ako treba i duplo a da se uradi kvalitetno.

Boris Jerinić, 09.08.2019.

Jerinić je dodao i da “svi đaci moraju imati jednake uslove” te da “će grad finansirati i autobusku liniju za prevoz đaka iz okolnih naselja u Kostajnicu”.

Istinomjer će pratiti da li će gradske vlasti Doboja poduzeti najavljene korake kako bi se u narednoj školskoj godini riješili problemi u ovoj školi.

 

(Istinomjer.ba)

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić: “Da li je 12. ili 21. stoljeće?”

Nakon što je zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, Sabina Ćudić na nedavno održanoj press...

Grad Bijeljina: Treća godina mandata gradonačelnika Miće Mićića

Tokom treće godine mandata gradonačelnika Bijeljine, Miće Mićića napravljen je određeni pomak u pogledu ispunjavanja datih obećanja u odnosu na prethodnu godinu. Tako je od ukupno trideset, u cjelini...Gradonačelnik Kasumović obećao veću podršku zeničkim penzionerima u 2020. godini

Nakon nedavno održanog sastanka Gradske uprave Zenice sa predstavnicima Udruženja penzionera konstatovano je da Grad Zenica “u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti poduzima maksimalne napore” da...