DF ide opoziciju na svim nivoima

Nakon održanog sastanka predstavnika “Bh bloka”, predsjednik Demokratske fronte (DF), Željko Komšić je izjavio da će stranka na čijem je čelu “biti opozicija, generalno opozicija”.

U ime očuvanja Bh. bloka, stav DF-a je da će DF biti opozicija, generalno opozicija. Što se nas tiče nema miješanja, ili smo opozicija ili ulazimo u priču o vlasti. Bitno je da čuvamo Bh. blok i da u ovom sastavu ili možda širem, ko će ga znati šta sve može biti, zajedno nastupimo na izborima. Naš stav je da smo opozicija.

Željko Komšić, 05.02.2019.

Ovakav stav Komšić je potvrdio i dan kasnije:

DF će, podržavajući jučerašnju odluku Bh. bloka, ostati uz stranke istog. Nažalost, kako ja vidim razvoj situacije, sve stranke Bh. bloka će se uskoro naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo i to bez svoje volje. Tako će Bh. blok, principijelno, ostati opozicija na svim nivoima vlasti i u svim kantonima.

Željko Komšić, 06.02.2019.

Istinomjer će pratiti da li će predsjednik DF-a ispuniti dato obećanje, te se ova stranka naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo.

(Istinomjer.ba)

Uspostava izvršne vlasti u kontekstu poznatih stavova političkih partija u BiH

U formalno-pravnom smislu, situacija će biti raščišćena tek nakon očitovanja Ustavnog suda BiH po apelaciji Borjane...

Skupština Srenjobosanskog kantona imenovala novu Vladu koju predvodi SDA

U skladu sa prethodnim najavama predsjednika Kantonalnog odbora SBK SDA, Asima Mekića na sjednici Skupštine SBK koja je održana 15.02.2019. godine imenovana je nova Vlada SBK koju će ponovo...Izgradnja krematorija u Vlakovu konačno počela

Prva faza izgradnje koja podrazumijeva zemljane radove i izradu armiranobetonske konstrukcije je počela, a izvođač je firma Prograd d.o.o. Žepče. Da će “u bliskoj budućnosti” građani imati...