Da li će radovi na pješačkom mostu na Ilidži biti okončani krajem jula?

Radovi na pješačkom mostu na Ilidži, koji bi trebao spajati naselja Pejton i Lužani, trebali bi biti okončani krajem jula 2019. godine.

Naime, kada je na ljeto 2018. godine počela izgradnja pješačkog mosta na Ilidži, rok za izvođenje radova bio je april 2019. godine, a vrijednost radova iznosila je 1,3 miliona KM.

No, iako su radovi tekli planiranom dinamikom, usljed porasta vodostaja rijeke Željeznice 3. februara ove godine došlo je do urušavanja srednjeg dijela konstrukcije mosta. Dan kasnije, na press konferenciji povodom pomenutog događaja načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić izjavio je da “šteta iznosi oko pola miliona maraka, a uništena je uglavnom pomoćna konstrukcija, odnosno skela na mostu”. Tom prilikom najavljeno je da će nastavak radova na ovom mostu početi već sutradan, 05. februara, a da se očekuje kako će radovi biti završeni u maju ili junu.

Ipak, izvjesno je da radovi na ovom mostu neće biti okončani u maju ili junu, s obzirom da je za Istinomjer potvrđeno je da je rok za završetak radova pomjeren za 29. juli 2019. godine.

Ugovorom sklopljenim sa izvođačem  radova definisan je rok od 12 mjeseci za izvođenje radova. Na traženje izvođača radova, Općina Ilidža je 20. marta 2019. pismeno odobrila produženje dinamike  izvođenja radova za 65 kalendarskih dana, zaključno sa 29.07.2019.

Služba za informisanje Općine Ilidža, 15.05.2019.

Istinomjer će pratiti dalje aktivnosti na izgradnji pješačkog mosta preko rijeke Željeznice, te da li će doći do završetka radova krajem jula 2019. godine kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Rekonstrukcija puta Lukavica – Pale biće okončana u roku od 180 dana?

Obnova puta Lukavica - Pale i mosta prema Jahorini najavljena je početkom ove godine kada je JP Putevi Republike Srpske...

Uskoro počinje ralizacija projekta regulacije vodotoka na području nekoliko sarajevskih općina

Vlada Kantona Sarajevo (KS) nedavno je saopćila da je potpisan Sporazum o sufinansiranju projekata regulacije vodotoka na području općina Ilijaš, Hadžići, Ilidža i Vogošća, a implementatori ovog...


KS: U 2020. godini budžet će biti “transparentniji”?

Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto pojašnjavajući činjenicu da se “problematična” budžetska stavka s kraja 2017. godine, o dodjeli 200.000 KM Institutu za kulturu i umjetnost koji de facto ne...