Čubrilović uvjeren da će Vijeće ministara BiH biti formirano u aprilu

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović izjavio je danas kako je uvjeren da će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran tokom aprila ove godine.

Nedeljko Čubrilović

O formiranju novog saziva Vijeća ministara govori se već nekoliko mjeseci, pa je tako Dragan Čović još u decembru 2018. godine izjavio da bi Vijeće ministara BiH trebalo biti formirano do kraja januara 2019. godine. Formiranje Vijeća ministara BiH za sredinu marta ove godine najavljivali su i član predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i bivši član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, no konkretan dogovor o formiranju Vijeća ministara BiH još uvijek nije postignut.

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović i ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Haldun Koç danas su održali sastanak u Banja Luci na kojem su, između ostalog, razgovarali i o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

S tim u vezi Čubrilović je “izrazio uvjerenje da će u toku aprila biti formiran legitimni Savjet ministara BiH i konačno biti primjenjeni rezultati prošlogodišnjih opštih izbora, te da će to omogućiti bolju i funkcionalniju saradnju svih nivoa vlasti.

Istinomjer će pratiti da li će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran tokom aprila kako je Nedeljko Čubrilović najavio.

(Istinomjer.ba)

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...


Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...