Ispunjeno

Bazen na tešanjskom izletištu Kiseljak od augusta je na raspolaganju građanima

Krajem augusta 2018. godine Općina Tešanj je pokrenula postupak javne nabavke za “Uređenje izletišta Kiseljak i obnovu bazena”. Prema ranijim najavama, počev od ovoga ljeta, stanovnicima Općine Tešanj trebao je biti na raspolaganju bazen na izletištu Kiseljak.

Podsjećamo, u augustu prošle godine iz ureda načelnika ove općine, Suada Huskića saopćeno je da je donesena odluka da se pristupi uređenju tešanjskog izletišta Kiseljak i obnovi bazena.

Postupak javne nabavke za “Uređenje izletišta Kiseljak – obnovu bazena” pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka broj 02-49-1-2300-2/18 od 01.08.2018. godine. Odabran je konkurentski zahtjev za dostavu ponuda. (…) Procjenjena vrijednost javne nabavke je 57.267,99 KM, a kriterij za dodjelu ugovora je najniža cijena.

Suad Huskić, 28.08.2018.

Nakon toga, u februaru ove godine raspisan je i tender za “Rekonstrukciju otvorenog bazena i izgradnja pratećeg objekta”, a u aprilu ove godine saopćeno je da je donesena odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Vrijednost ugovora za izvođenje druge faze radova koji je načelnik Huskić potpisao krajem aprila sa firmom Nedjing je 150.000 KM, a ova sredstva, kako je pojašnjeno, obezbijeđena su u budžetu Općine Tešanj.

Današnjim ugovorom je predviđena gradnja mokrog čvora, nabavka opreme i filterske stanice za bazene na Kiseljaku i pripremu i gradnju tuš kabina. Osim ovog ugovora, u ovoj godini planiramo i ugovaranje izrade zaštitne ograde, pristupnih staza i onog ostalog što treba za bazen i to ćemo obezbjediti sredstvima UNDP-a.

Suad Huskić, 24.04.2019.

Početkom juna ove godine potpisani su ugovori sa firmama koje bi trebale obaviti završne radove, a iz Općine Tešanj tada je istaknuto i “da će se cijena ulaznice držati na minimalnoj vrijednosti kako bi bazen bio dostupan što većem broju građana za korištenje”, te da će se u toku godine raditi “na poboljšanju pratećih sadržaja na ovom izletištu”.

Kako bismo provjerili da li će bazen zaista biti pušten u rad ove ljetne sezone, Istinomjer je u julu ove godine kontaktirao ured načelnika općine Tešanj te smo dobili sljedeći odgovor:

Radovi su u završnoj fazi, mokri čov i tuš kabine završeni, oprema sa pumpama i filter stanicom izgrađeni i isporučeni. Trenutno se radi na uređenju staza oko bazena. Očekujemo da će bazen uskoro biti pušten u rad.

Suad Huskić, 23.07.2019.

Obzirom da od tada u javnosti, nit na zvaničnoj web stranici Općine Tešanj nije bilo informacija o obnovi bazena, Istinomjer je kontaktirao ured načelnika ove općine te smo dobili sljedeći odgovor.

Građani su imali na korištenju u osmom mjesecu bazen na Kiseljaku! To ću vam potvrditi fotografijama, koje vam šaljem. Ovakvih fotografija i video snimaka imamo jako puno i naših, ali i onih koje su napravili građani. Nije pravljena ceremonija otvorenja, jer je sezona ranije počela. Nije vršena ni naplata ulaznica.

Suad Huskić, 03.09.2019.

Obzirom da su aktivnosti na obnovi bazena okončane ovog ljeta kako je i najavljeno, načelnik Suad Huskić od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!