Radi se na tome

Banja Luka: Izgradnja kanalizacione mreže

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić, početkom juna ove godine najavio je skoru realizaciju prvog, od ukupno tri veća projekta izgradnje kanalizacione mreže u ovom gradu. Do sada je završeno uređenje kanalizacione mreže u Tuzlanskoj ulici, a poduzete su i određene aktivnosti na uređenju kanalizacione mreže u ulicama Koste Jarića, Pobrđa i Lauša.

Prva na redu za uređenje kanalizacione mreže bila je Tuzlanska ulica, u kojoj su radovi započeli 04.06.2018. godine, a gradonačelnik Radojičić je tada rekao da će radovi biti završeni već u drugoj polovini mjeseca jula.

Najveće gradsko naselje ima mnogo potreba i ove godine će ovdje biti dosta radova. Danas počinjemo izgradnju dijela kanalizacije u Tuzlanskoj ulici u dužini od 350 metara. Ukupna vrijednost radova je oko 60.000 KM, a izvođač radova je preduzeće “Građenje Đurić”. Očekujemo da radovi budu završeni za 45 dana, a na kanalizaciju će biti priključeno dvadesetak domaćinstava.

(Igor Radojičić, 04.06.2018.)

Kako bismo provjerili da li se realizacija projekta izgradnje kanalizacione mreže odvija prema predviđenoj dinamici, Istinomjer je kontaktirao Gradsku upravu Banja Luke, te nam je odgovoreno sljedeće:

Radovi na izgradnji dijela kanalizacije u Tuzlanskoj ulici u dužini od 350 metara okončani su 23.07.2018. godine, u roku od 22 radna dana. Javnom nabavkom bio je predviđen rok za izvođenje radova u trajanju od 45 dana.

Dragan Risojević, Savjetnik gradonačelnika-šef Tima za komunikacije, 06.09.2018.

Prema planovima gradskih vlasti u narednom periodu predviđeni su i radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione mreže i u ulicama Koste Jarića, Pobrđa i Lauša.

Što se tiče izgradnje i rekonstrukcije kanalizacione mreže u naseljima Lauša i Pobrđe, trenutno je u toku procedura ponovne javne nabavke za izvođenje tih radova, s obzirom na to da je prethodni tender poništen pošto nije bilo zainteresovanih ponuđača.S druge strane, pokrenuti radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Koste Jarića su trenutno prekinuti jer se tokom radova ispostavilo da je došlo do uzurpacije zemljišta na dijelu trase.

Dragan Risojević, Savjetnik gradonačelnika-šef Tima za komunikacije, 06.09.2018.

Obzirom da je uređenje kanalizacione mreže u Tuzlanskoj ulici završeno i prije najavljenog roka, te da su poduzete određene aktivnosti i na uređenju kanalizacione mreže u ulicama Koste Jarića, Pobrđa i Lauša, Gradska uprava Banja Luke, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem dobija ocjenu radi se na tome.

Istinomjer će i dalje pratiti realizaciju projekta izgradnje kanalizacione mreže u Banja Luci.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!