Banja Luka: Izgradnja kanalizacione mreže

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić, početkom juna ove godine najavio je skoru realizaciju prvog, od ukupno tri veća projekta izgradnje kanalizacione mreže u ovom gradu. Do sada je završeno uređenje kanalizacione mreže u Tuzlanskoj ulici, a poduzete su i određene aktivnosti na uređenju kanalizacione mreže u ulicama Koste Jarića, Pobrđa i Lauša.

Prva na redu za uređenje kanalizacione mreže bila je Tuzlanska ulica, u kojoj su radovi započeli 04.06.2018. godine, a gradonačelnik Radojičić je tada rekao da će radovi biti završeni već u drugoj polovini mjeseca jula.

Najveće gradsko naselje ima mnogo potreba i ove godine će ovdje biti dosta radova. Danas počinjemo izgradnju dijela kanalizacije u Tuzlanskoj ulici u dužini od 350 metara. Ukupna vrijednost radova je oko 60.000 KM, a izvođač radova je preduzeće “Građenje Đurić”. Očekujemo da radovi budu završeni za 45 dana, a na kanalizaciju će biti priključeno dvadesetak domaćinstava.

(Igor Radojičić, 04.06.2018.)

Kako bismo provjerili da li se realizacija projekta izgradnje kanalizacione mreže odvija prema predviđenoj dinamici, Istinomjer je kontaktirao Gradsku upravu Banja Luke, te nam je odgovoreno sljedeće:

Radovi na izgradnji dijela kanalizacije u Tuzlanskoj ulici u dužini od 350 metara okončani su 23.07.2018. godine, u roku od 22 radna dana. Javnom nabavkom bio je predviđen rok za izvođenje radova u trajanju od 45 dana.

Dragan Risojević, Savjetnik gradonačelnika-šef Tima za komunikacije, 06.09.2018.

Prema planovima gradskih vlasti u narednom periodu predviđeni su i radovi na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacione mreže i u ulicama Koste Jarića, Pobrđa i Lauša.

Što se tiče izgradnje i rekonstrukcije kanalizacione mreže u naseljima Lauša i Pobrđe, trenutno je u toku procedura ponovne javne nabavke za izvođenje tih radova, s obzirom na to da je prethodni tender poništen pošto nije bilo zainteresovanih ponuđača.S druge strane, pokrenuti radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Koste Jarića su trenutno prekinuti jer se tokom radova ispostavilo da je došlo do uzurpacije zemljišta na dijelu trase.

Dragan Risojević, Savjetnik gradonačelnika-šef Tima za komunikacije, 06.09.2018.

Obzirom da je uređenje kanalizacione mreže u Tuzlanskoj ulici završeno i prije najavljenog roka, te da su poduzete određene aktivnosti i na uređenju kanalizacione mreže u ulicama Koste Jarića, Pobrđa i Lauša, Gradska uprava Banja Luke, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem dobija ocjenu radi se na tome.

Istinomjer će i dalje pratiti realizaciju projekta izgradnje kanalizacione mreže u Banja Luci.

 

(Istinomjer.ba)  

 

Halid Genjac

Statuti DF-a i SDP-a BiH demantuju tvrdnju Halida Genjca

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA), Halid Genjac tokom nedavno održanog 7. Kongresa ove političke...

Nakon Deklaracije iz 2015. godine PDP nije “trajno isključio” SDA iz potencijalnih koalicija

Na svom 7. Kongresu održanom 14.09.2019. godine Stranka demokratske akcije (SDA) pored ostalog usvojila je Programsku deklaraciju. Uslijedile su reakcije jednog dijela političkih subjekata i njihovih...Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...