Kostadin Vasić

ostadin Vasić, bivši poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), rođen je 1968. godine u Živinicama. U rodnom mjestu je završio osnovnu i srednju školu, a diplomirao je 2009. na Fakultetu za bezbjednost u Istočnom Sarajevu.

Član je Srpske demokratske stranke (SDS) od 1990. godine, a trenutno je i potpredsjednik za Regiju Birač.

Oženjen je sa Rosom sa kojom ima kćerku Maricu i sina Milana.

Karijera

Vasić je tokom rata bio kriminalistički tehničar u CBS-u Zvornik, a potom se bavio ugostiteljstvom kao vlasnik restorana „Park“ u Zvorniku. Postavljen je 2003. godine za direktora Kulturno-sportskog centra u Zvorniku gdje ostaje do 2006. godine, kada je izabran u Narodnu skupštinu Republike Srpske. Na narednim izborima 2010. godine obnavlja mandat u NS RS-u.

Vasić se nije kandidovao na općim izborima 2014. godine. Od 2015 godine savjetnik je Borisa Jerinića, zamjenika ministra za upravljanje resursima Ministarstva odbrane BiH.

Imovina

Vasić posjeduje kuću i zemljište u Zvorniku čiju je vrijednost procijenio na oko 86.000 KM. Osim toga, ima i vikendicu na Zvorničkom jezeru za koju kaže da vrijedi između 20 i 30 hiljada KM. On je kao poslanik u NS RS-u proteklih godina primao plaću između 2.500 i 3.000 KM. Vozi Škodu Octaviu iz 2008. godine.

Vasić je u decembru 2001. godine na Okružnom sudu u Bijeljini pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede. Tri godine kasnije, u junu 2004. godine, Okružni sud u Bijeljini ponovo ga je osudio na dva mjeseca zatvora za isto krivično djelo.