Lazar Prodanović

Lazar Prodanović, prvi čovjek Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zvorniku, rođen je 1957. godine u Bratuncu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Tuzli 1982. Oženjen je s Božanom s kojom ima dvoje djece – Violetu i Vladilena.

Karijera

Prodanović se zapošljava u Opštoj bolnici Zvornik 1987. godine, a u narednih četrnaest godina napredovao je od ljekara do direktora Zdravstvenog centra Zvornik.

Političku karijeru Prodanović je započeo 1996. godine u Socijalističkoj partiji, a kao njen poslanik ulazi u Narodnu skupštinu Republike Srpske (RS). Četiri godine kasnije prelazi u Demokratsku socijalističku partiju, a od 2002. godine je član SNSD-a.

Prodanović je od 2006. godine zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (BiH).

Kao kandidat SNSD-a na Općim izborima 2014. osvojio je mandat u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Imovina

Ovaj poslanik SNSD-a je prijavio da je u 2013. godini zaradio 99.688,09 KM. Ovaj novac je zaradio kao poslanik u Parlamentu BiH te od rada u zdravstvu.

Prodanović je vlasnik stana u Zvorniku. Procijenio ga je na 60.000 KM. Njegova supruga, također u Zvorniku, posjeduje stan od 29 kvadratnih metara. Novinarima CIN-a je rekao da je Božana taj stan kupila 2012. godine te da u njemu živi njihov sin Vladilen.

U rodnom gradu Lazar Prodanović posjeduje i vikendicu koju je, kako kaže, izgradio 1990. godine.