Milica Marković

Poslanica u državnom parlamentu Bosne i Hercegovine (BiH) Milica Marković je rođena 1967. godine u Bijeljini. Diplomirala je romanistiku u Novom Sadu 1991. godine. Međutim, profesurom se bavila samo dvije godine, predavajući honorarno francuski i latinski jezik u gimnaziji i srednjoj medicinskoj školi u Bijeljini.

Karijera

Karijeru političarke počinje u Srpskoj demokratskoj stranci (SDS), a potom prelazi u Srpski narodni savez (SNS). Marković je na koncu 2003. godine ušla u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Članica je Glavnog odbora Stranke od 2012. i Predsjedništva stranke od 2015. godine.

Milica Marković je na izborima 1998. godine, kao kandidat SNS-a, osvojila mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS). Dvije godine kasnije nije bila izabrana u ovu skupštinu.

Na prvim izborima, nakon prelaska u SNSD, Marković 2006. godine postaje poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a četiri godine kasnije ponovila je uspjeh i ovjerila još jednom poslanički mandat.

Marković se na općim izborima 2014. godine po treći put uzastopno borila za državni parlament. Nije osvojila dovoljno glasova, ali je dobila kompenzacijski mandat.

Imovina

Milica Marković je vlasnica stana u Bijeljini od 124 kvadrata, vrijednog 180.000 KM. Vozi Peugeot 607, procijenjen na 30.000 KM. Kraditno je zadužena sa 96.000 KM.