Zenica: Grad kupio devet autobusa

Iz Gradske uprave Zenice, u februaru ove godine, saopšteno je da su u gradskom budžetu za 2018. godinu osigurana sredstva za nabavku novih autobusa. Ovo obećanje je ispunjeno i JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” ovih dana proširilo je svoj vozni park sa devet novih autobusa.

Početkom ove godine uprava JKP “Zenicatrans prevoz putnika” d.d. izvršila je smjenu rukovodstva u ovom preduzeću, i tada je najavljeno da će doći do značajnije “reorganizacije poslovnih procesa kao i zbrinjavanje viška zaposlenih radnika”. Komentirajući ova dešavanja, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović najavio je da će ovo javno preduzeće u narednom periodu dobiti i podršku gradskih vlasti i to u vidu nabavke novih autobusa.

Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom Kasumovićem aktivno se uključila u konsolidaciju JKP “Zenicatrans prevoz putnika” dd Zenica kako kadrovskim tako i finansijskim sredstvima. U gradskom budžetu za 2018 godinu osigurana su sredstva za nabavku novih autobusa koji će značajno doprinijeti boljem kvalitetu gradskog i prigradskog prijevoza.

Saopćenje Gradske uprave Zenica, 19.02.2018.

Obećanje dato u februaru ove godine je ispunjeno, a JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” ovih dana proširilo je svoj vozni park sa devet novih autobusa.

Javno komunalno preduzeće “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica ovih je dana pojačalo svoj vozni park sa devet autobusa. Radi se o autobusima s dizel motorima, marke Mercedes, kapaciteta 120 putničkih mjesta. Nabavka je izvršena putem tendera, a nakon završenih zakonskih procedura, za najpovoljnijeg ponuđača izabrana je firma “Junuzović kopex” d.o.o. Lukavac. Vrijednost kupljenih autobusa iznosi 144.000,00 KM plus PDV. Odluku o kupovini novih autobusa donio je Nadzorni odbor preduzeća, a sredstva u iznosu od 200.000,00 KM su obezbijeđena u budžetu Grada Zenica za 2018. godinu.

Saopćenje Gradske uprave Zenica, 08.08.2018.

U saopćenju se navodi da je u toku procedura registracije autobusa i da će isti biti u funkciji već od naredne sedmice.

Gradska uprava Zenice na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem, za svoje obećanje o nabavci novih autobusa, koje će posredstvom JKP “Zenicatrans prevoz putnika” biti na raspolaganju građanima/kama Zenice, dobija ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Nastavlja se proširenje vrelovodne mreže u Lukavcu

Još 2017. godine počelo se sa provođenjem aktivnosti u cilju  finansiranja, proširenja i rekonstrukcije vrelovodne...

Nezavisni odbor može predlagati Vladi USK imena kandidata za policijskog komesara

Premijer Unsko-sanskog kantona, Husein Rošić, govoreći o proceduri imenovanja policijskog komesara, ustvrdio je da Nezavisni odbor ne može predlagati Vladi USK kandidate za policijskog...Prolongirana rekonstrukcija Velike aleje na Ilidži

Općina Ilidža je u julu prošle godine potpisala ugovor sa Javnom ustanovom za zaštićena područja Kantona Sarajevo o sufinansiranju projekta rekonstrukcije Velike aleje. Tada je najavljeno da...