Zenica: Grad kupio devet autobusa

Iz Gradske uprave Zenice, u februaru ove godine, saopšteno je da su u gradskom budžetu za 2018. godinu osigurana sredstva za nabavku novih autobusa. Ovo obećanje je ispunjeno i JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” ovih dana proširilo je svoj vozni park sa devet novih autobusa.

Početkom ove godine uprava JKP “Zenicatrans prevoz putnika” d.d. izvršila je smjenu rukovodstva u ovom preduzeću, i tada je najavljeno da će doći do značajnije “reorganizacije poslovnih procesa kao i zbrinjavanje viška zaposlenih radnika”. Komentirajući ova dešavanja, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović najavio je da će ovo javno preduzeće u narednom periodu dobiti i podršku gradskih vlasti i to u vidu nabavke novih autobusa.

Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom Kasumovićem aktivno se uključila u konsolidaciju JKP “Zenicatrans prevoz putnika” dd Zenica kako kadrovskim tako i finansijskim sredstvima. U gradskom budžetu za 2018 godinu osigurana su sredstva za nabavku novih autobusa koji će značajno doprinijeti boljem kvalitetu gradskog i prigradskog prijevoza.

Saopćenje Gradske uprave Zenica, 19.02.2018.

Obećanje dato u februaru ove godine je ispunjeno, a JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” ovih dana proširilo je svoj vozni park sa devet novih autobusa.

Javno komunalno preduzeće “Zenicatrans-prevoz putnika” d.d. Zenica ovih je dana pojačalo svoj vozni park sa devet autobusa. Radi se o autobusima s dizel motorima, marke Mercedes, kapaciteta 120 putničkih mjesta. Nabavka je izvršena putem tendera, a nakon završenih zakonskih procedura, za najpovoljnijeg ponuđača izabrana je firma “Junuzović kopex” d.o.o. Lukavac. Vrijednost kupljenih autobusa iznosi 144.000,00 KM plus PDV. Odluku o kupovini novih autobusa donio je Nadzorni odbor preduzeća, a sredstva u iznosu od 200.000,00 KM su obezbijeđena u budžetu Grada Zenica za 2018. godinu.

Saopćenje Gradske uprave Zenica, 08.08.2018.

U saopćenju se navodi da je u toku procedura registracije autobusa i da će isti biti u funkciji već od naredne sedmice.

Gradska uprava Zenice na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem, za svoje obećanje o nabavci novih autobusa, koje će posredstvom JKP “Zenicatrans prevoz putnika” biti na raspolaganju građanima/kama Zenice, dobija ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Narod i Pravda: Prvi koraci u Skupštini KS biće…

Nedavno formirana politička partija Narod i Pravda, na čijem čelu je bivši premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković...

Za Dodika, Ustav BiH nije uvijek bio “neprikosnoven dokument”

Nije bilo tako davno kada se upravo Dodik nije pridržavao Ustava BiH, koji tako za njega nije bio uvijek, kako kaže, neprikosnoven dokument. Očekujući da, kako kaže, “kolektivno rukovodstvo...


Stanivuković se i u Narodnoj skupštini RS odriče naknade

Stanivuković je kao kandidat PDP-a na Opštim izborima 2018. godine osvojio mandat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te će i ovaj put biti najmlađi poslanik u jednom zakonodavnom...