Željka Cvijanović: Bila greška ili ne PDP je glasao pozitivno

Željka Cvijanović
Željka Cvijanović

Što se tiče priče o prenosu nadležnosti, donošenjem Zakona o sistemu državne pomoći, Cvijanovićeva je naglasila da se iz listinga glasanja jasno vidi da je ovaj zakon podržan i od strane PDP-ovih poslanika u Predstavničkom domu BiH, što potvrđuje da je kritika od strane PDP-a najobičnije obmanjivanje javnosti.
Partija demokratskog progresa saopštila je juče da za vrijeme mandata Željke Cvijanović, ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske, u RS nije ušla nijedna ozbiljna strana investicija.

(Nezavisne Novine, 07.02.2012.)

Komentar:

Nakon što je 3. februara ove godine, na zahtjev poslanika Milorada Živkovića, Bože Ljubića, Denisa Bećirovića, Mate Franjičevića, Mladena Bosića i Asima Sarajlića za razmatranje Predloga zakona o sistemu državne pomoći u BiH po hitnom postupku, on i usvojen u Predstavničkom domu PSBiH, Partija demokratskog progresa (PDP) je putem saopštenja za javnost istakla da ovim Zakonom Republika Srpska gubi samostalnost u donošenju važnih odluka i da se dovodi u pitanje i ekonomska politika ovog entiteta. PDP smatra da je jedina mjerodavna institucija koja može ocijeniti da li se radi o prijenosu nadležnosti Narodna skupština RS-a. “Nažalost, vladajući SNSD je to odbio i zato sjednica nije održana“, saopćeno je iz PDP-a 9. februara.

Ipak prostim uvidom u rezultate glasanja na zvaničnoj stranici Predstavničkog doma PS BiH, može se, kao što je u svojoj izjavi istakla i Cvijanović, vidjeti da je poslanica PDP-a u ovom domu glasala za Prijedlog zakona o sistemu državne pomoći.

Iz PDP-a tvrde da je izjašnjavanje poslanika PDP-a Vesne Krstović-Spremo „rezultat tehničke greške, a ne njenog drugačijeg stava u odnosu na stav PDP-a“. U prilog te tvrdnje PDP je dostavio novinarima i izjavu Vesne Krstović-Spremo, koja to potvrđuje. Bila tehnička greška ili ne, Vesna Krstović-Spremo zvanično je glasala ZA, pa je i ova izjava Željke Cvijanović nesporno tačna.

Počelo uklanjanje naplatnih kućica u Glamočanima

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske"...

Oporezivanje kladioničara šteta ili korist za grad Zenicu?

Krajem 2016. godine, Gradsko vijeće Grada Zenice, na osnovu prijedloga gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića izglasalo je uvođenje novih poreza. Osim kladionica, koje su izazvale najveću pažnju...Program sufinansiranja zapošljavanja asistenata na fakultete

Krajem prošle godine svjedočili smo najavi velikih planova i obećanja iz Vlade KS kada je u pitanju zapošljavanje. Između ostalog mogli smo čuti i da budžet za 2018. godinu garantuje i zaposlenje 150...