Zavod zdravstvenog osiguranja napravio prve isplate

Stomatološke usluge za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju do nedavno su, zbog potrebe za posebnom vrstom usluge, isključivo pružane u privatnim stomatološkim klinikama, gdje cijena iste, za popravku jednog zuba, iznosi minimalno 600 KM. Kantonalna ministrica zdravstva Kantona Sarajevo, Zilha Ademaj, već ranije je obećala rješenje tih problema, te, između ostalog, refundaciju troškova za ostvarenje tih usluga u privatnim klinikama.

zilha_ademaj

Zato sam rekla ide javni poziv, ali dok se ne obavi postupak ugovaranja po javnom pozivu, mi smo se obavezali i Zavod zdravstvenog osiguranja će refundirati svaki trošak koji plate po osnovi pružanja tih usluga njihovoj djeci.

(Zilha Ademaj, Stenogram 19. radne sjednice Skupštine KS, 07.09.2016. godine)

Istinomjer je provjerio da li je Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, zajedno sa Ministarstvom, započeo refundaciju troškova za privatne stomatološke usluge roditeljima djece sa posebnim potrebama.

Prema podacima dobivenim od roditelja koji su već uputili svoje zahtjeve za refundaciju, Zavod je napravio prve isplate na ime troškova za gore navedene usluge, ostvarene na privatnim klinikama.

uplatnica

Podsjećamo, problem za oko 2.500 djece s poteškoćama u razvoju u Kantonu Sarajevo nastaje kada tokom popravke zuba moraju dobiti totalnu anesteziju, a javne stomatološke ordinacije do sada nisu pružale takve usluge.

Ministrica Ademaj za ispunjenje ovog obećanja od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Do kraja godine penzionisanje radnika Željeznica RS

Tokom prezentacije planova za nastavak restruktuiranja Željeznica RS, v.d. generalnog direktora ovog preduzeća, Dragan...

Zvizdić naveo sporna pitanja iz Upitnika EK

Nakon povratka iz Brisela gdje se sastao sa visokom predstavnicom Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federicom Mogherini, Denis Zvizdić je najavio kako će na sjednici kolegija Mehanizma...


SDA-ov prijedlog izmjena Izbornog zakona konačno u proceduri

Nakon što je njegovo ranije obećanje o skorom slanju Izbornog zakona u parlamentarnu prodceduru Istinomjer već jednom ocijenio kao neispunjeno, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH,...