Zavod zdravstvenog osiguranja napravio prve isplate

Stomatološke usluge za djecu i osobe sa poteškoćama u razvoju do nedavno su, zbog potrebe za posebnom vrstom usluge, isključivo pružane u privatnim stomatološkim klinikama, gdje cijena iste, za popravku jednog zuba, iznosi minimalno 600 KM. Kantonalna ministrica zdravstva Kantona Sarajevo, Zilha Ademaj, već ranije je obećala rješenje tih problema, te, između ostalog, refundaciju troškova za ostvarenje tih usluga u privatnim klinikama.

zilha_ademaj

Zato sam rekla ide javni poziv, ali dok se ne obavi postupak ugovaranja po javnom pozivu, mi smo se obavezali i Zavod zdravstvenog osiguranja će refundirati svaki trošak koji plate po osnovi pružanja tih usluga njihovoj djeci.

(Zilha Ademaj, Stenogram 19. radne sjednice Skupštine KS, 07.09.2016. godine)

Istinomjer je provjerio da li je Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, zajedno sa Ministarstvom, započeo refundaciju troškova za privatne stomatološke usluge roditeljima djece sa posebnim potrebama.

Prema podacima dobivenim od roditelja koji su već uputili svoje zahtjeve za refundaciju, Zavod je napravio prve isplate na ime troškova za gore navedene usluge, ostvarene na privatnim klinikama.

uplatnica

Podsjećamo, problem za oko 2.500 djece s poteškoćama u razvoju u Kantonu Sarajevo nastaje kada tokom popravke zuba moraju dobiti totalnu anesteziju, a javne stomatološke ordinacije do sada nisu pružale takve usluge.

Ministrica Ademaj za ispunjenje ovog obećanja od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Vjetroelektrana Mesihovina puštena u pogon

Završetak radova i puštanje u pogon prve bh. vjetroelektrane Mesihovina, nakon nekoliko odgađanja, najavljen je u...

Vanjska politika BiH od sada u okviru usvojene Strartegije

“Ne možemo vanjsku politiku voditi od danas do sutra i korigirati neke odnose”. Problemi u vanjskopolitičkom djelovanju Bosne i Hercegovine evidentni su i postoje od samog potpisivanja...


Poskupio gradski prevoz u Banja Luci

Nakon pregovora, svi prijedlozi koje je iznio gradonačelnik Radojičić prihvaćeni su od strane privatnih prevoznika.   Ugovorom između Grada Banja Luka i privatnih prevoznika potpisanim...